نقش کلیدی بلاک چین در مخابرات برای متاورس و راهکارهای مختلف بلاک چین برای آن
در بخش قبلی با عنوان نقش کلیدی بلاک چین در مخابرات برای متاورس، به بررسی محدودیتهای و مشکلات مربوط به متمرکز بودن شکبه جهانی اینترنت در مجله خط دید پرداختیم. در بخش دوم اما به طور دقیقتر و ریزبینانهتری به این مساله خواهیم پرداخت. علاوه بر این، به ارائه راهکارهای بلاک چین برای مخابرات و متاورس نیز میپردازیم.
در حال حاضر، یک مجادله جدی بین ارائه دهندگان خدمات مخابراتی برای بهینه سازی هزینهها و در سوی دیگر کاربرانی که به دنبال بهترین کیفیت برای سیستم اینترنت خود هستند، وجود دارد. به همین دلیل است که کاربران اینترنت اغلب بهترین خدمات ممکن را دریافت نمی کنند. در نتیجه، شبکهها تصمیمات مسیریابی را که تضمین میکند ترافیک به سریعترین روش ممکن ارائه میشود، ارائه نمیدهند، و همچنین نمیتوان انتخابهایی پویا برای جلوگیری از شلوغی شبکه یا سانسور انجام داد.
در سیستم متمرکز کنونی، ارائهدهندگان خدمات اینترنت مسیریابی دادهها را کنترل میکنند تا سود نهایی خود را تضمین کنند. گاهی اوقات، این امر ممکن است به قیمت تاخیر، از دست دادن بسته ها یا قطع شدن اتصالات برای کاربران نهایی باشد. اینگونه اختلالات سالانه ضرر هنگفتی به افراد و کمپانیها در سراسر دنیا وارد میکنند.
بررسی راهکارهای مختلف بلاک چین برای مخابرات و متاورس
ایجاد پایه ای برای امنیت
اگر نگاهی دقیق به بنیان اینترنت بیندازیم متوجه میشویم که شبکه در غالب موارد فاقد امنیت است. هر ترافیکی که از طریق اینترنت عمومی ارسال می شود به طور پیش فرض بدون رمزگذاری انجام می شود. این پروتکلی است که در دهه 1970 تعیین گردید.
در نتیجه این پروتکل، امنیت و حریم خصوصی باید توسط ارائه دهندگان شخص ثالث رمزگذاری و سایر اشکال برنامه های امنیتی مورد توجه قرار می گرفت. اما در عمل اتفاق دیگری رخ داد، متخصصان اجرای رمزگذاری دادهها در مقیاس وسیع کاری بسیار پیچیده و سنگین بود. اینجاست که اهمیت اینترنت غیر متمرکز نمایان میگردد.
در مدل غیرمتمرکز نوظهور Web3 و metaverse، کاربران تمایلی ندارند که برای انکریپشن و مدیریت پرایوت کیها به اشخاص ثالث تکیه کنند.
📌مقاله مرتبط
برای آشنایی بیشتر با موضوع، پیشنهاد می شود این مقاله را نیز مطالعه بفرمایید: کاربرد بلاکچین در مخابرات چیست؟
با ورود بلاک چین به مخابرات، اینترنت متعلق به ارائه دهندگان است
متاسفانه اینترنت از نظر مالکیت نیز نیازمند تغییرات بنیادی است. اکثر کاربران اینترنت امروزه به ارائه دهندهای مانند AT&T یا Comcast متکی هستند. به عبارت دیگر، کل فضای اینترنت در حال حاضر تحت انحصار چند شرکت است. وقتی قدرت در دست چند کمپانی متمرکز می شود، نوآوری سرکوب شده و امنیت و عملکرد دیگر بالاترین اولویت را ندارند.
هدف اصلی فناوریهای ارتقا دهنده کیفیت اینترنت، باید حذف تنگناها و رفع محدودیتهای موجود اینترنت با استانداردسازی امنیت و بهینهسازی عملکرد باشد. یکی از بهترین راهها برای رسیدن به این هدف، جایگزینی مسیرهای پیشفرض اینترنت با چندین مسیر شبکه که بهطور منظم اندازهگیری میشوند است. این امر بهطور خودکار ترافیک شرکتکنندگان را از طریق بهترین مسیر موجود به مقصد منتقل میکند.