افزایش موفقیت کارآفرینان با روشهای مدیریت پروژه
روشهای مدیریت پروژهها مدت مدیدی است که در سازمانهای ساختاریافته و بزرگ استفاده میشوند اما برای کارآفرینها نیز بیفایده نیستند. توانایی فوقالعادۀ کارآفرینان در بهبارآوردن ایدهها و بینشهاست. اما کارآفرینان بسیاری هستند که وقتی سعی میکنند که چشمانداز خود را کامل کنند و ایدهها را بهواقعیت برسانند، احساس میکنند که سرگردان شدهاند و در روبهرویی با پیچیدگی امور گیر میکنند؛ اموری همچون کار با توسعهدهندگان، اطمینان از رعایت گاهشمارها و تعهدات، مدیریت محدوده، و تمام وظایف کوچکی که روزانه با آنها روبهرو میشوند. امور کوچک بهسادگی تمرکزشان را برهم میزند و آنها را بهجایی دیگر میبرد. اگر این سناریو برای شما آشناست، یعنی سرگیجه و وحشتزده شدن از وظایف بسیار و عدم اطمینان برای انجام وظیفۀ بعدی، با روشهای مدیریت پروژه میتوانید بر این هرجومرج مسلط شوید و به زندگی و تلاشهایتان نظموترتیب بدهید.
یک) منظم کنید
با روشهای مدیریت پروژه میتوانید پیادهسازی پروژهتان را برنامهریزی، کنترل و اجرا کنید؛ چه از یک رویکرد استاندارد واترفال استفاده کنید (یک برنامه برای تمام فعالیتهایتان و اجرای برنامه) چه یک رویکرد تکرارشوندۀ Agile (تشخیص المانهای مهمی که ابتدا باید با آنها کار کرد و فقط تمرکز بر تکمیل آنها) یا یک برنامۀ رسمی که با آن میتوان مطمئن بود که هرچیزی در آن درنظر گرفته شده و هنگام استقرار محصول جایی برای غافلگیری نمانده است. اگر بدانید آنچه را که باید انجام میشد شناختهاید، میتوانید آرامش ذهنی بیشتری داشته باشید.
دو) همه طبق یک برنامه کار کنند
وقتی برنامهای تهیه میکنید و آن را با تیم بهاشتراک میگذارید، حتی اگر تیمتان فقط متشکلاز شما و یک توسعهدهنده باشد، هردو طبق یک برنامه کار میکنید. با شفافیت، وظایف و مالکیت و تاریخهای تحویل را معین میکنید. دیگر هیچ سردرگمیای وجود ندارد که چه کسی بر چهچیزی کار میکند و بعدازآن باید چه کاری انجام بشود. میدانید که باید چه چیزی را در چه تاریخی انجام بدهید.
سه) کار درست را شناسایی کنید
با شناخت کار درست و اینکه چه کسی باید آن را انجام بدهد، مطمئن میشوید که دارید کار درست را انجام میدهید، نه اینکه فقط روزگار میگذرانید و با چند مزاحمت بهسادگی حواستان پرت میشود. میتوانید به شفافیت ارتباطاتتان با تیمتان بیفزایید، بدون اینکه عدم اطمینان بیشتری ایجاد شود. بهعلاوه اگر نگرانیها و دغدغههایی وجود دارد، با یک برنامۀ شفاف میتوانید اعضای تیم را به شناسایی آن و پرسیدن دربارهاش وادارید. ارتباطات مؤثرتر و آسانتر خواهند شد و ابهام کمتری دربارۀ کاری که باید صورت بگیرد وجود خواهد داشت.
چهار) مشکلات و ریسکها را شناسایی کنید
وقتی که وظایف، مالکان، طولمدتها، وابستگیها، مایلستونها، و مانند آن را شناسایی میکنید، شناسایی ریسکها و مشکلات بالقوه آسانتر میشود. این مشکلات مطرح میشوند اما اگر آن را در حوزۀ تمرکز خود داشته باشید میتوانید آمادگی بیشتری برای مقابله با آنها داشته باشید. میدانید چگونه بر برنامۀ شما اثر میگذارند، وقتی با آنها روبهرو شدید برای حلشان چه کنید و چگونه موقعیت را تنظیم کنید.
در جهانِ مشارکتها، مدیریت پروژه برای اجرای کار با محدوه و ابعاد مختلف ارزش ویژهای دارد. دلیلی وجود دارد. اگر شما و تیمتان یک نقشۀ راه شفافی دارد و همه بر مسیر شفافی به سمت تقدیر قدم میگذارید، میتوانید شانس و احتمال دستیابی به اهدافتان را بیشتر کنید.