پنج جایگزین برتر MSP
MSP مثل یک فیل در اتاق مدیریت پروژه جلب توجه میکند، بسیاری از مدیران پروژه در کل تاریخچه برنامهریزیهای پروژههایشان از آن زیاد استفاده کردهاند، پس عجیب نیست که خیلیها در جایگزینی آن تعلل کنند.
اما چقدر زمانه تغییر کرده است! امروزه گزینههای فوقالعاده زیادی برای نرمافزار مدیریت پروژه وجود دارد؛ شاید تغییر ابزار دشوار باشد با این حال شاید مطلع نباشید که چه تعداد جایگزین پروژهی مایکروسافت وجود دارد که ورود و استخراج برنامههای MSP را برای شما آسان میکند و تیم شما را بهآسانی با یک ابزار جدید همگام میسازد.
تمام نرمافزارها شباهت ندارند، به همین دلیل فهرستی از بهترین جایگزینهای پروژههای مایکروسافت را گردآوری کردهایم. در ابتدا ببینیم چرا برای MSP به جایگزین نیاز دارید.
مشکل MSP
بله! MSP، در تاریخچهی بسیاری از مدیران پروژه، یک استاندارد صنعتی بوده است. بسیاری از افراد با سمت سرور آن کار میکنند، از MS Project Desktop و Sharepoint پشتیبانی میکند، سازمانهای آنها برای لایسنسها و هزینههای زیرساختی، بسیار سرمایهگذاری کردهاند.
در واقع لایسنسها و نسخههای بسیار مختلفی از MSP همراه با امکانات آنلاین اضافی جدید وجود دارد که ممکن است بهصورت یک هیولای شاخداری به نظر برسد که به شما اجازه فرار ندهد!
در واقع بسیاری از کاربران پروژه مایکروسافت از مشکلات فراوان آن اطلاع کامل دارند:
- نمودار یادگیری آن شیب تندی دارد؛
- بیش از حد کامل است؛
- Agile نیست؛
- گران است؛
- بیشتر یک نرمافزاری desktop است؛
- اشتراکگذاری آنلاین فایلها دشوار است؛
- برای کار به SharePoint نیاز دارد؛
- داشبوردهای بلادرنگ ندارد؛
اینها فقط چند انتقاد کاربران MSP است. MSP، برنامه فوقالعادهای برای مدیران پروژهی باتجربه است که از نقاط حساس آن استفاده میکنند، با این حال جایگزینهایی برای MSP وجود دارد که به شما این امکان را میدهد به همان خوبی یا بهتر برنامهریزی کنید.
جایگزینهایی برای Microsoft Project
وقتی در جستجوی جایگزین برای MSP هستید، در نظر گرفتن ویژگیها اهمیت دارد. همچنین لازم است که برآورد کنید آیا زمان رهاکردن نرمافزار قبلی و استفاده از Cloud یا تغییر ابزار به محصول سازمانی بزرگ دیگری که نیاز به معرفی زیرساخت و آموزش آن به تیمتان دارد رسیده است.
خوب است که حوزه بررسی را کوچکتر کنیم و چندی از جایگزینهای MSP را بررسی کنیم و آنها را ویژگیبهویژگی با MSP مقایسه کنیم.
Primavera
Primavera یک نرمافزار مدیریت پورتفولیوی سازمانی است که با سایر نرمافزارها مانند اوراکل (Oracle) و سیستمهای ERP از SAP یکپارچه میشود. یک تفاوت اصلی این است که Primavera برحسب دیدگاه صاحبان کار طراحی شده، در حالی که Microsoft Project بهعنوان یک ابزار desktop شروع به کار کرد و سپس قابلیتهای سرور را برای رسیدگی به آن بخش اضافه کرد.
نقاط قوت: MSP به چند کاربر، اجازه کار بر یک پروژه را بهطور همزمان نمیدهند اما Primavera میدهد. هرچند که Microsoft Project از چند پروژه پشتیبانی میکند، اما وقتیکه در یکی کار میکنید، بقیه قفل میشوند.
بهعلاوه در MSP محدودیتی برای تعداد بیسلاینها (baseline) وجود دارد. Primavera به شما مقدار نامحدودی میدهد. بهعلاوه هیچ ویژگیای برای پیگیری مشکلات و ریسکها در پروژه مایکروسافت وجود ندارد اما این کارایی در Primavera در دسترس است. اگر در یک محیط سازمانی بزرگ کار میکنید، تمام این ویژگیها فوقالعادهاند.
نقاط ضعف: Primavera گران است و نیاز به هزینه راهاندازی زیادی دارد. همچنین به آموزش نیاز دارد، در نتیجه زمان راهاندازی آن طولانیتر از بیشتر نرمافزارهای مرتبط است. همچنین بهاندازه MSP، پیچیده است و بسیاری از وحشتهای تغییر ابزار را رفع نمیکند.
TeamGantt
یک چیز که MSP از همان ابتدا از TeamGantt کم دارد، این است که آنلاین نیست. اساساً یک نمودار گانت آنلاین برای زمانبندی پروژه است بنابراین کاربران میتوانند پروژههای خود را بهطور بصری مدیریت کنند. بنابراین نیازی به راهحلهای هزینهبر MSP مانند سرور یا مدیریت اسناد وببنیاد و برنامه کاربردی ذخیرهسازی، SharePoint ندارد.
نقاط قوت: بهترین نکته TeamGantt این است که با آن راه آسانتری برای ایمیل کردن فایلهای پروژه MSP دارید که همانطور که میدانید ممکن است به دلیل اندازه و محدودیتهای License مشکلساز باشد. این باعث میشود که TeamGantt از Microsoft Project که کاربران بیشتری را پشتیبانی نمیکنند، ابزار تعاملیتری باشد.
بهعلاوه استفاده از آن نیز آسانتر است- که این همیشه یک امتیاز مثبت است. نمودارهای گانت دارای ابزار ویرایشی برداشتن و گذاشتن هستند بنابراین وظایف و مایلستونها را میتوان بدون نیاز به بهروزرسانی دستی دادهها تغییر داد. تمام این امکانات، کارکردهای تعاملی و زمانبندی را برای کاربر مطلوبتر میسازد.
نقاط ضعف: اگر به پیگیری ریسک و مشکلات مدیریت بارکار و سایر کارکردهای ضروری نیاز دارید، در این نرمافزار نمییابید. تمرکز آن بر گانت باعث میشود که به اندازه سایر ابزار موجود در بازار کامل نباشد.
SAP
یک نرمافزار PPM مفید برای توسعهی محصولات و سرویسهای جدید است. برای بهینه کردن منابع و تسریع زمان ورود به بازار طراحی شده است.
نقاط قوت: SAP برای مدیریت سبد پروژههای (پورتفولیو) سازمانی ساخته شده و ویژگیهایی برای دستیابی به این هدف دارد. ابتکارها را با اهداف راهبردی همراستا میسازد و میتواند به متوازن کردن سبد پروژه بر مبنای ریسک، اهداف تجاری و نوع سرمایهگذاری کمک کند. برای شناسایی نابهنجاریها و خطرات و بهبود موافقتها برای تأمین وجه و منابع و غیره مفید است.
نقاط ضعف: نقاط ضعف آن در مدیریت پروژه این است که برای سازمانهای بزرگ ساخته شده و مشکلات ماهیتی مربوط به شرکتهای بزرگ را دارد. بسیار گران است و فقط یک کسبوکار با پول نقد زیاد قادر به تأمین سرمایهگذاری در آن است. بهعلاوه بیش از حد بزرگ است و مثل کشتیهای اقیانوسپیمای قدیمی میماند، بازگشت آن طول میکشد. ممکن است شما این زمان را نداشته باشید. از لحاظ هزینهبر بودن و اندازه، شاید پیچیدگیهای نرمافزار، آموختن آن را به مبارزهای سخت بدل کند. بهعلاوه اگر آن را در یک تیم به اشتراک میگذارید با مشکلات مرتبط با صدور لایسنس مواجه میشوید. ممکن است برای برخی از سازمانها کار کند، اما اکثراً موانع زیادی دارد که باید برطرف شود.
Planview
Planview یک راهکار نرمافزاری مدیریت منابع و پروژه است. بهعلاوه وببنیاد است و این مزیت بزرگی نسبت به Microsoft Project است که در میان نرمافزارهای Desktop و لایسنسدار، هنوز آسانترین نرمافزار محسوب میشود.
نقاط قوت: از کارکردهای نرمافزاری متنوعی برخوردار است، از جمله برنامهریزی راهبردی، ابتکار محصول، معماری سازمانی و مدیریت کار تعاملی.
نقاط ضعف: اما هر امکاناتی را ندارد. حداقل هنوز برنامه کاربردی تلفن همراه ندارد و با سایر برنامههای کاربردی یکپارچه نمیشود یا ویژگیهایی برای وظایف تکرارشونده، مدیریت زنجیرهی بحرانی و تسطیح منابع ارائه نمیدهد؛ بهعلاوه پشتیبانی از Scrum یا Kanban وجود ندارد؛ گران است و اساساً برای تیمهای بزرگ سازمانی ساخته شده است.
ProjectManager.com
ProjectManager.com یک نرمافزار مدیریتی پروژه اَبربنیاد است. برخلاف پروژه MSP، اشتراک و تعامل آنلاین در آن آسان است، بهعلاوه هم تمام ویژگیهای Microsoft Project را دارد و هم ویژگیهای خوب دیگری را نیز ارائه میدهد.
نقاط قوت: یک ویژگی آن که در Microsoft Project وجود ندارد، داشبوردهای بلادرنگ است. این بدین معنا است که ارائهی گزارش همیشه بهروز است و داشبوردهای شما همیشه با آنها بهروزرسانی میشوند. نیاز به باز کردن ابزار دیگری برای ایجاد یک داشبورد ندارید. در واقع میتوانید برنامههای MSP موجود را وارد کنید تا فوراً در داشبوردها قرار بگیرند. گردشهای دادهها همزمان با بهروزرسانی وظایف یا تغییرات در برنامه اعمال میشود. میتوانید عملکرد محصول خود را با یک نگاه ببینید.
همچنین از برگههای زمانی (که کاربردهای شگفتآور بسیاری دارند) و ویژگیهای مدیریت بارکار برای پیگیری زمانی در طی یک پروژه، برخوردار است، بنابراین نیاز ندارید که یک ابزار مدیریت منابع مجزا بخرید. بهعلاوه میتوانید در سطح وظیفه یا در یک واسطهی اجتماعی که چت گروهی یا نفربهنفر دارد همکاری کنید.
اگر بخواهید برنامه کاربردی موردنظر خود را بخشی از آن کنید، یکپارچهسازی با دیگر نرمافزارها در آن آسان است. همچنین میتوانید مشکلات و ریسکها را پیگیری کنید- که در MSP چنین ویژگیای وجود ندارد. اعلامهای ایمیل را میتوان برای نگهداری اعضای تیم در مسیر برنامه خودکار کرد؛ میتوانند وضعیت خود را در هرجا و هر زمان با برنامه کاربردی تلفن همراه بهروزرسانی کنند.
در آخر و احتمالاً از همه مهتر اینکه اگر از MSP استفاده میکنید، میتوانید از ProjectManager.com نیز استفاده کنید. وارد کردن فایلها با یک ضربه بر صفحهکلید آسان است و تمام فرمتهای شما ترجمه میشوند و سپس میتوانید از تمام ویژگیهای ProjectManager.com برای کار بر برنامه پروژه مایکروسافت خود استفاده کنید. سپس آن را با تمام تغییرات بیعیب و دستنخورده استخراج کنید. رفتوبرگشت بدون وقفه است.
نقاط ضعف: ProjectManager.com، صددرصد آنلاین است و نیاز به نصب سرور ندارد. اگر یک کاربر MSP هستید، و سازمان شما بهجای ابزار اَبری به سختافزار نیاز دارد، بهتر است از ProjectManager.com بهعنوان یک File viewer استفاده کنید.