اخباراخبار بلاکچینمطالب ویژه

۵ تا از بهترین کتاب‌های هوش مصنوعی

 

مارک لی ، دانشمند رشته کامپیوتر، کتاب‌های برتر علمی خود را با موضوع هوش مصنوعی، یادگیری ماشین و الگوریتم‌های هوشمند انتخاب می‌کند. هوش مصنوعی (AI) فرآیند آموزش رایانه برای انجام کارهایی است که معمولاً فقط مغز انسان می‌تواند انجام دهد، اما برای یادگیری و انجام فرآیندهای عظیم، هنوز کارهای بسیاری با استفاده از کامپیوتر می‌‌توان انجام داد.

هوش مصنوعی در همه‌جا وجود دارد، از ربات‌های تولیدکننده اتومبیل در کارخانه‌ها گرفته تا گوشی‌های هوشمند در جیب شما و درک این‌که AI واقعاً چه هست، فهم بهتری از فناوری اطراف ما در جهان به شما خواهد داد. پروفسور مارک لی دانشمند کامپیوتر در دانشگاه Aberystwyth  است. کتاب جدید وی، “چگونه یک ربات را پرورش دهیم” ، در مورد چگونگی طراحی ربات‌ها و هوش مصنوعی است به‌طوری‌که آن‌ها اجتماعی‌تر، دوستانه‌تر، بازیگوش‌تر و انسانی‌تر باشند.

چه مبتدی باشید یا در تمامی زمینه‌های هوش مصنوعی حرفه‌ای و عمیق کارکرده باشید، به‌عنوان یک متخصص در حوزه هوش مصنوعی، انتخاب کتاب‌های علمی که مارک درباره یادگیری ماشین و الگوریتم‌های هوشمند پیشنهاد داده است، موجب می‌شود تا بی‌درنگ به صفر و ۱ های کامپیوتر فکر کنید.

 

۱- کتاب Rebooting AI: Building Artificial Intelligence We Can Trust

این کتاب اثری از Gary Marcus و Ernest Davis است و نگرانی‌های روزافزون در مورد ایمنی و قابلیت اطمینان هوش مصنوعی مدرن، به‌ویژه داده‌های بزرگ و یادگیری عمیق را بیان می‌کند. من عمیقاً توصیه می‌کنم این کتاب را مطالعه کنید.  هوش مصنوعی بسیار قدرتمند شده است، اما اگر بخواهد قابل‌اعتماد هم باشد، باید بتواند خودش را توضیح دهد، جهان را بفهمد و عواقب اعمال خود را در نظر بگیرد. این امر به آنچه مارکوس و دیویس “درک عمیق” می‌نامند، نیاز داشته و توجه بیشتر به علوم انسانی را می‌طلبد.

با این کتاب نمی‌توان بیشتر موافق بود.

 

۲- کتاب Thinking, fast and slow

این کتاب اثر Daniel Kahneman است. روانشناسی یکی از علوم انسانی است که می‌تواند ارتباط زیادی با AI داشته باشد. دانیل کانهنمان برنده جایزه نوبل و همکار فکری وی، آموس توورسکی فقید، در مورد نحوه استدلال و تصمیم‌گیری بشر مطالعه کرده‌اند. این روایت بسیار خواندنی حاوی داستان‌ها و تأملاتی در مورد یافته‌های آن‌ها است و شما را متقاعد می‌کند که ذهن انسان به روش‌های بسیار متفاوتی از فرآیندهای عقلی و منطقی که ما استفاده کنیم، عمل می‌کند.

اگرچه احتمالاً غیر‌منطقی بودن انسان در هوش مصنوعی وجود نخواهد داشت، اما چیزهای زیادی برای یادگیری از روانشناسان وجود دارد، کسانی که اطلاعات زیادی در مورد رفتار انسان دارند.

 

۳- کتاب The feeling of what happens: Body and emotion in the making of Consciousness

نویسنده کتاب Antonio Damasio است. این کتاب از یک‌رشته بسیار مرتبط دیگر آمده است: علوم اعصاب. آنتونیو داماسیو با حساسیت و خیلی عمیق در مورد کارها و روابط بین احساسات، ذهن، بدن و عواطف صحبت می‌کند.

باوجود برخی اغراق‌های رسانه‌ای، به این زودی‌ها شاهد هوشیاری ماشین‌آلات نخواهیم بود، اما داماسیو این موضوع را در چشم‌انداز قرار می‌دهد و با این کار حس ما را نسبت به معنای انسان بودن بیشتر می‌کند.

 

۴- کتاب The Age of Surveillance Capitalism: The Fight for a Human Future at the New Frontier of Power

این کتاب اثر Shoshana Zuboff می‌باشد. این نگرانی جدی وجود دارد که هوش مصنوعی ممکن است آینده‌ای مملو از بی‌عدالتی و زجر را رقم زند. اما استدلال خوبی هم وجود دارد که می‌گوید همین حالا هم فناوری رایانه‌ای فعلی تهدیدی جدی است و می‌تواند یک محیط دیجیتالی جهانی ایجاد کند که برای بشر به‌شدت آسیب‌زا باشد.

این کتاب نمایشی عالی از این تهدید است و  نشان می‌دهد که چگونه نابرابری و بی‌عدالتی توسط فناوری‌های مدرن محاسبات پشتیبانی شده یا حتی ترویج می‌شود. این برای همه شهروندان مهم است و همه دانشمندان دیجیتال باید مسئولیت‌های مربوطه را به عهده بگیرند.

 

۵- کتاب HAL’s legacy: 2001’s computer as dream and reality

نویسنده کتاب Davis G. Stork است. به نظر من کمی از تاریخ همیشه روشنگری است و این کتاب به بررسی توانایی‌های هوش مصنوعی رایانه HAL 9000 در فیلم کلاسیک سال ۱۹۶۸ استنلی کوبریک  ۲۰۰۱ :ادیسه فضایی می‌پردازد.  اگرچه این فیلم علمی تخیلی بود، اما درزمینهٔ به تصویر کشیدن هوش مصنوعی در آینده قابل‌قبول بود و این کتاب مهارت‌های HAL را با وضعیت هوش مصنوعی بیست سال بعد مقایسه می‌کند. شکست کلیدی HAL دقیقاً همان چیزی بود که هنوز در AI وجود ندارد. HAL قادر به تأمل در عواقب اقدامات خود نبود. این خودآزمایی، عنصر شک به خود‌، یکی از ویژگی‌های اصلی انسان است.

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا