هدف کشورها از پذیرش بیت کوین به عنوان ارز قانونی کشور چیست؟
کشورها بر سیاست پولی موثر به عنوان اهرمی کلیدی برای مدیریت اقتصاد خود متکی هستند. بنابراین نیاز به یک ارز معتبر و توانایی مانور دادن به سیاست های حول ارز در مواقع بحرانی دارند.
همانطور که احتمالا در اخبار بلاک چین شنیدهاید، السالوادور و جمهوری آفریقای مرکزی هر دو اعلام کرده اند که می خواهند نقل و انتقال پول به کشور را به کمک ارز دیجیتال ارزان تر کنند. نایب بوکله، رئیس جمهور السالوادور، 400 میلیون دلار پس انداز با حواله های ارزی را با حرکت کشور به زیرساخت بیت کوین پیش بینی کرد. با استفاده از شبکه لایتنینگ بیت کوین، پرداخت ها می تواند ارزان تر از روش های موجود باشد.
بر اساس اقتصاد کلان، پول این کشورها به طور کلی برای حفظ ارزش خود در برابر دلار آمریکا تلاش کرده اند. السالوادور به استفاده از دلار به عنوان ارز خود روی آورد، اما سریعا متوجه شد که بیشتر صادراتش به ایالات متحده است و ضعیف شدن دلار بیشتر از اینکه به نفع مردم آن کشور باشد، به ضرر آنهاست. برخلاف دیگر اقتصادهای آمریکای لاتین، السالوادور قبل از پذیرش دلار، تورم چندان بالایی نداشت.
به علاوه مواردی که در بالا به آن اشاره کردیم، آنها هیچ کنترلی بر سیاست پولی در حوزه USD، که توسط یک نهاد متمرکز در کشور دیگری کنترل می شود، نداشتند. بنابراین، این کشور به دنبال بیت کوین بود تا مسائل کلیدی خود را در مورد حواله ها حل کند در حالی که تحت تأثیر نوسانات دلار آمریکا قرار نگیرد.
همچنین در اخبار بلاک چین میبینیم که رژیمهایی که بیتکوین را بهعنوان ارز قانونی معرفی میکنند، ادعا کردهاند که این امر باعث شمول مالی (Financial Inclusion) برای جمعیت آن کشور میشوند. با این حال، این شمول مالی در اصل نیازمند دسترسی همگانی به موبایل و اینترنت باشد. بدون زیرساخت دیجیتال، یک ارز دیجیتال قادر نخواهد بود مشکل مشارکت مالی را به تنهایی حل کند.
برای آشنایی بیشتر با موضوع، پیشنهاد می شود این مقاله را نیز مطالعه بفرمایید: روسیه قصد دارد در سال 2024 روبل دیجیتال را در تمام بانک ها عرضه کند
طبق اخبار بلاک چین، کدام کشورها بیت کوین را به عنوان ارز قانونی پذیرفته اند و چگونه این کار را انجام داده اند؟
السالوادور اولین کشوری است که بیت کوین را به عنوان ارز قانونی پذیرفته است. جدا از عوامل اقتصاد کلان که در بالا توضیح داده شد، این کشور رهبرانی داشت که مایل به آزمایش بیت کوین بودند. رئیس جمهور این کشور از آن زمان سفیر وفادار این ارز دیجیتال بوده است.
دومین کشوری که بیت کوین را به عنوان ارز قانونی پذیرفته است، جمهوری آفریقای مرکزی (CAR) است. جمهوری آفریقای مرکزی از نظر منابع طبیعی مانند طلا و الماس غنی است و دارای اقتصاد 2.3 میلیارد دلاری است. با این حال، مشارکت مالی بسیار کم است و آنها به حوالهها متکی هستند. جدای از پذیرش بیت کوین، این کشور همچنین اعلام کرد که 20 درصد از خزانه داری آن ها دارای کوین سانگو (SANGO) است، یک ارز دیجیتالی که نشان دهنده سلامت منابع طبیعی در کشور است.