مدیریت پروژهی Agile یا سنتی – کدامیک بهتر است؟
در محافل مدیریت پروژه، ما بسیار در مورد Agile میشنویم. Agile یک روش افزایشی تکراری (تکرار پروسه تولید تا رسیدن به محصول) از مدیریت طراحی و ساخت فعالیتهای مهندسی، سیستم، و غیره است. اگرچه با استفاده از چابک میتوانید نتایج خوبی به دست آورید، اما لزوماً یک رویکرد ناب، بهترین نیست. از سوی دیگر، پروژههای زیاد که بدون استفاده از Agile به موفقیت رسیدهاند نیز وجود دارند.
در اینجا به برخی از ویژگیهای اصلی مؤثر و سودمند آن اشاره میکنیم:
یک. رویکرد افزودنی در طراحی: این موضوع اغلب در پروژه ERP رخ میدهد. به دست آوردن طراحی بهینه یکی از اجزای کلیدی مهم در موفقیت است. مشابه به R&D، میتواند ۱۰ راهحل برای یک مشکل وجود داشته باشد که آنها مزایا و معایب مختلف خود رادارند. تنها راه برای آزمایش آنها، استفاده از یک طراحی تکرارشونده است.
بهعنوانمثال، یک مشتری ساخت محصولات، درروند پیادهسازی ERP است. در این صنعت، استفاده از پیکربندی متداول است. اگرچه استفاده از یک Configurator باعث میشود روند برای فرایند اجرای سفارش آسان شود (که به همین دلیل میتواند یک مزیت رقابتی فراهم کند)، اما این ایده بسیار فراتر و پیچیدهتر از چیزی است که به نظر میرسد. بسیاری از حالات و متغیرها وجود دارند، که باید در مورد آنها فکر شود. شروع آن با طراحی پایه و آزمایش آن از طریق یک روش منطقی است. سپس با استفاده از روش Agile، پیچیدگیهای اضافی و لازم به کار اضافه میشود. از سوی دیگر، هر تأثیر بالقوه باید از قبل، بدون این روش تکرارشونده در نظر گرفته شود. فشار بسیار زیادی در این روش، با میزان موفقیت پایینی وجود دارد.
دو. تحلیل علل ریشهای: همانطور که طراحیها با رویکرد Agile بررسی میشوند، این ایده وجود دارد که طراحیها فقط بهاندازه کافی برای دیدن اینکه آیا این روند و رویکرد در طراحی قابلاجرا است، انجام میشود. اگر یکچیز باشد که یقین در مورد آن وجود داشته باشد، آن این است که مسائل و مشکلات پدیدار میشوند – و سرعتگیر در طول راه وجود خواهد داشت. بدون شک، شما قادر خواهید بود علت ریشه آن را، اگر بهاندازه کافی بر آن تمرکز و کارکنید، بیابید. بااینحال، اینیک فرایند بسیار سادهتر از پیشبینی متغیرها و محدود کردن آنها است.
سه. انعطافپذیری: در جهان امروز انتظارات مشتریان مرتباً تغییریافته و اولویتهای شرکت منحرف، و شرایط جهانی تکامل مییابد. بنابراین، “انعطافپذیری” اصلی مهم برای موفقیت است. در تجربه ما در طول چند سال گذشته، بیش از ۸۰ درصد از پروژهها در طول راه دچار تغییرات شدهاند. بدیهی است، هیچ حرکت نزولی با حفظ انعطافپذیری وجود ندارد.
اگرچه مدیریت پروژه سنتی نیز در به دست آوردن نتایج توانا است، اما با استفاده از بعضی المانهای روش Agile، میتوان ۲ فاکتور سرعت و انعطافپذیری را به کار اضافه کرد. نکته مهم اینکه هیچ نقطهی منفی در آن تا زمانی که شما با استفاده از عقل سلیم به تنظیم آن بپردازید، وجود ندارد!