آموزش بلاکچین

امنیت اطلاعات در شبکه بلاکچین

امنیت اطلاعات به چه معناست؟

امنیت اطلاعات یعنی حفاظت اطلاعات در برابر کارهای غیرمجاز بر روی آن اطلاعات. پس باید روش‌هایی برای پیش‌گیری و جلوگیری از انجام کارهای غیرمجاز تعیین کنیم و همچنین شیوه هایی مشخص کنیم که اگر برخی کارهای غیرمجاز انجام شد، چگونه واکنش نشان دهیم.

اولین کارهایی که در حوزه امنیت اطلاعات باید انجام دهیم به ترتیب اولویت عبارتند از:

  • شناسایی اطلاعات موردنظر
  • شناسایی کاربرد اطلاعات شناسایی شده
  • تعیین کارهای مجاز و غیرمجاز روی آن اطلاعات با توجه به کاربردهای شناسایی شده

مدل مفاهیم پایه‌ امنیت اطلاعات

این مدل پذیرفته شده جهانی مفاهیم پایه‌ امنیت اطلاعات است. این مدل بر سه اصل استوار است:

1. درستی اطلاعات

به معنای جلوگیری از تغییرات نامطلوب در اطلاعات به صوت اتفاقی یا عمدی است.

2. محرمانگی اطلاعات

جلوگیری از دسترسی اطلاعات توسط افراد نامرتبط، افراد مجاز یا غیرمجاز، به صورت اتفاقی یا عمدی می‌باشد.

3. در دسترس بودن اطلاعات

 در دسترس بودن به منظور جلوگیری از قطع خدمات یا تخریب دارایی‌ها، به صورت اتفاقی یا عمدی است.

این مدل تمام جوانب تعریف بالا در مورد امنیت اطلاعات را پوشش می‌دهد.

در این مقاله از مجموعه خط دید به بررسی جایگاه و صحت عملکرد بلاکچین در حوزه امنیت اطلاعات پرداختیم تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

نقش بلاکچین در امنیت اطلاعات

بلاکچین سیستمی است از ثبت اطلاعات به گونه‌ای که تغییر، هک یا تقلب در سیستم را دشوار یا غیرممکن می‌نماید و امنیت اطلاعات را افزایش می‌دهد. بلاکچین نوعی از DLT است که در آن تراکنش‌ها با یک امضای رمزنگاری تغییرناپذیر به نام هش ثبت می‌گردد و اخیراً تبلیغات زیادی را به عنوان نوشدارویی برای تمام چالش‌های فعلی مرتبط با امنیت اطلاعات ایجاد کرده است.

امنیت اطلاعات

بلاکچین می‌تواند راه حلی قوی و موثر برای ایمن سازی دفتر کل شبکه ارائه نماید. کاربرد بلاکچین به داده‌های خارجی یا سایر منابع در معرض خطر بستگی دارد. کد پیاده‌سازی بلاکچین و محیط‌هایی که فناوری بلاکچین در آن اجرا می‌شود باید از نظر آسیب‌پذیری‌های سایبری بررسی شوند.

فناوری بلاک چین، امنیت تراکنشی قوی‌تری نسبت به خدمات محاسباتی متمرکز و سنتی برای دفتر کل تراکنش‌های شبکه ایمن فراهم می‌کند. به عنوان مثال، بگویید من از فناوری دفتر کل توزیع شده ((DLT یک ویژگی ذاتی بلاک چین، در حین ایجاد برنامه مبتنی بر بلاکچین استفاده می‌کنم.

 بلاک چین نوعی از DLT است که در آن تراکنش‌ها با یک امضای رمزنگاری تغییرناپذیر به نام هش ثبت می‌شود. DLTانعطاف پذیری سایبری را افزایش می‌دهد زیرا موقعیتی را ایجاد می‌کند که هیچ نقطه تماس واحدی وجود ندارد. در DLT، حمله به یک یا تعداد کمی از شرکت کنندگان، بر سایر گره‌ها تأثیر نمی‌گذارد. بنابراین، DLT  به حفظ شفافیت و در دسترس بودن و ادامه تراکنش‌ها کمک می‌کند. یکی دیگر از مزایای DLT این است که آسیب پذیری‌های نقطه پایانی را برطرف می‌سازد.

امنیت تراکنش‌ها در شبکه بلاکچین

فناوری بلاکچین به ارتباطات در سراسر شبکه‌ای از گره‌ها بستگی دارد. ایجاد اختلال در ارتباطات گره یا انتشار یا پذیرش اطلاعات نادرست برای تأیید تراکنش‌های جعلی ممکن است شبکه را به خطر بیندازد. از این رو، در صورت استقرار بلاکچین به دلایل امنیتی، ارتباط در سراسر شبکه گره‌ها بسیار مهم است.

طراحان این شبکه باید استراتژی‌های مختلف مدیریت ریسک را در هنگام طراحی هر برنامه بلاک چین، مانند هر فناوری جدید، در نظر بگیرند. آنها باید بررسی دقیق و اولیه را انجام دهند و به نظارت مستمر بر پیشگیری  از حوادث امنیتی نظارت داشته باشند.

امنیت اینترنت اشیاء در شبکه بلاکچین

حملات سایبری به طور مداوم مکانیسم‌های جدیدی را برای تهدید امنیت و حریم خصوصی کاربران در محیط‌های اینترنت اشیا (IoT) اتخاذ می‌کند. بلاکچین پتانسیل ایمن سازی اینترنت اشیا را از طریق تکرار، ظرفیت بدون تغییر و رمزگذاری دارد.

کاربرد بلاکچین در امنیت اطلاعات

بلاک چین، یک فناوری مبتنی بر رمزنگاری غیرمتمرکز و یک عنصر امیدوارکننده برای امنیت اینترنت اشیا در تولید، خدمات مالی، مراقبت‌های بهداشتی، زنجیره تامین، مدیریت هویت، دولت الکترونیک، صنایع دفاعی، حوزه آموزش، بانکداری و تجارت است.

بلاکچین ابزارهایی را در اختیار محققان و توسعه دهندگان در مهندسی نرم افزار و محاسبات قرار می‌دهد تا راه حل‌ها و سیستم های خودکاری را توسعه دهند که می‌تواند امنیت، اعتماد و حریم خصوصی را در فضای سایبری ارتقا دهند.

امکانات امنیتی شبکه بلاکچین

از امکانات امنیت اطلاعات در شبکه بلاکچین می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • استفاده از مدیریت داده‌های ایمن مبتنی بر بلاکچین در برنامه‌های دفاع سایبری محرمانه
  • ایمن سازی سیستم‌های رای گیری آنلاین با استفاده از بلاکچین
  • حفاظت از مدیریت پرونده‌های الکترونیکی مراقبت‌های بهداشتی (EHR) با استفاده از بلاکچین
  • تاثیر امنیت و حریم خصوصی در مدیریت هویت دیجیتال
  • استفاده از امنیت و حریم خصوصی مبتنی بر بلاکچین در قراردادهای هوشمند

این مقاله با ارائه یک نمای کلی از حوزه‌های کاربردی فناوری بلاکچین در امنیت اطلاعات یک دیدگاه کلی در حوزه فناوری بلاکچین ایمن و حفظ حریم خصوصی را ارائه می‌دهد. مجله خط دید به عنوان مجموعه‌ای پیشرو در راستای ایفای نقش خود به تولید محتوا های خبری، آموزشی و … با موضوع فناوری بلاکچین پرداخته که شما دوست عزی می توانید با مطالعه دیگر مقالات ما با جزییات بیشتری از این علم جدید در دنیای تکنولوژی آشنا شوید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا