بلاکچین در حوزه زنجیره تامین

چگونه فناوری بلاک چین تجارت بین المللی و زنجیره تامین را متحول کند؟

فناوری بلاک چین ثابت کرده است که شفاف است و می تواند تجارت بین المللی را بسیار شفاف و حتی ایمن تر کند.

از زمان های بسیار قدیم، نوآوری های تکنولوژیکی ساختار تجارت و مبادلات بین‌المللی را شکل داده است. کشف برق تولید انبوه را بیش از پیش رونق داد و ظهور موتورهای بخار عصر تولید مکانیزه را آغاز کرد.

از اطلاعات گرفته تا ارتباطات، فناوری در همه جا برای تسهیل زندگی استفاده شده است. به همین دلیل، بسیاری از فناوری بلاک چین با توجه به موارد استفاده از آن که در بسیاری از صنایع مانند مخابرات، سلامت، مالی و غیره صورت می‌گیرد، به عنوان انقلاب بزرگ بعدی استفاده می کنند.

همانطور که قبلا به طور مفصل به آن پرداخته‌ایم، فناوری بلاک چین که عمدتاً در نگهداری سوابق تراکنش ها استفاده می شود، نوعی فناوری دفتر کل توزیع شده است. در این مقاله بررسی خواهیم نمود که آیا بلاک چین این قابلیت را دارد که تجارت بین المللی و زنجیره تامین را متحول کند یا خیر.

📌 مقاله مرتبط:

برای آشنایی بیشتر با موضوع، پیشنهاد می شود این مقاله را نیز مطالعه بفرمایید: بلاک چین در زنجیره تامین: فرصت‌های بلاک چین برای زنجیره تامین

چرا بلاک چین در تحول تجارت بین المللی و زنجیره تامین نقش مهمی ایفا می‌کند

به گفته  Statista، بلاک چین نگهداری سوابق داده ها را آسان تر، شفاف تر و حتی امن تر می کند. بلاک چین عمدتاً به دلیل مقاومتش در برابر ایجاد تغییرات در اطلاعات، داده‌های مبتنی بر زمان را در مورد تراکنش‌ها ارائه می‌کند، خواه این تراکنش‌ها بین افراد خصوصی، نهادهای شرکتی، شبکه‌های تامین‌کننده یا حتی یک زنجیره تامین بین‌المللی باشد.

گاهی به این تصور رایج برمیخوریم که بلاک چین تنها یک فناوری برای ارز‌‌های دیجیتال و بیت کوین (BTC) است. با این حال، این فرض کاملا اشتباهی است. در حالی که این فناوری در کنار بیت کوین در سال ۲۰۰۸ ظهور کرد، اما امروزه موارد استفاده از آن بسیار فراتر از ارزهای دیجیتال تکامل یافته است. از امور مالی گرفته تا تجارت الکترونیک، ایمنی مواد غذایی،  رای‌گیری و مدیریت زنجیره تامین، کاربردهای آن تقریباً در تمام بخش‌های اقتصاد جهانی، از جمله مناطقی که به طور مستقیم یا غیرمستقیم با تجارت بین‌الملل مرتبط هستند، می‌شود.

زنجیره ارزش (Value Chain) متصل به تجارت بین‌الملل بسیار پیچیده است. در حالی که معاملات این زنجیره شامل بازیگران متعددی می شود، جنبه های دیگر آن مانند تامین مالی تجارت، اداره گمرک، حمل و نقل و تدارکات همگی از پذیرش فناوری بلاک چین بهره زیادی می‌برد.

طبق آمار Statista، پرداخت‌ها و تسویه‌های بین‌المللی بیشترین موارد استفاده از فناوری بلاک چین را تشکیل می‌دهند. به‌ویژه با توجه به اینکه در گذشته تلاش‌های متعددی برای دیجیتالی کردن تراکنش‌های تجاری انجام شده است و غالب این تلاش‌ها به غیر از فناوری بلاک چین، نتیجه تاثیرگذاری نداشته است.

در سال‌های اخیر به ویژه سال ۲۰۲۲، پتانسیل بلاک چین برای افزایش کارایی فرآیندهای تجاری توسط متخصصان این حوزه در حال بررسی است. به عنوان مثال، پروژه بلاک چین Open Food Chain برای بهبود امنیت غذایی از طریق زنجیره هوشمند کومودو کار می کند.

Kadan Stadelmann، مدیر ارشد فناوری کومودو – ارائه دهنده فناوری و کارگاه Open Source – به Cointelegraph گفت:

“بزرگترین مزیت بلاک چین تغییر ناپذیری است، به این معنی که داده ها پس از قرار گرفتن در دفتر قابل حذف یا ویرایش نیستند. برای تجارت بین‌المللی، این فرصتی برای شفافیت بیشتر در این صنعت بزرگ  و طیف وسیعی از صنایع دیگر فراهم می‌کند.»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا