مصاحبه

محمد محبی‌فر: عاشق برنامه‌نویسی

کی هستی و چی‌کار می‌کنی؟

محمد محبی‌فر هستم. ۲۲ سالمه و الان که این متن رو می‌نویسم در ایوند مشغول هستم و اینجا کارهای مربوط به Front-end development رو انجام میدم. مثل اکثر بچه‌ها منم از بچگی به کامپیوتر علاقه داشتم و فکر می‌کنم حدود ۶۰٪ عمرم رو تا الآن پشت این دستگاه سپری کردم! کارهای مختلفی می‌کردم از ساختن نرم‌افزارای مولتی‌مدیای ویندوزی گرفته تا طراحی ۳ بعدی و ادیت بازی. اما تمام اینا مربوط به قبل از ۱۲ سالگی من می‌شه. وقتی ۱۲ سالم بود یه وبلاگ ساختم و چند وقت بعدش با خرید یه domain به قصد وصل کردنش به وبلاگم کم‌کم افتادم توی مسیر وب و وارد مسائل فنی این حوزه شدم.
حدود ۳ سال پیش به وسیله یکی از شرکت کنندگان قبلی مسابقات WorldSkills با این مسابقات آشنا شدم و وارد این مسابقات شدم. البته مراحل اول رو از ساری شرکت کردم و تقریبا میشه گفت تا مرحله استانی رقابت چندان سخت نبود و خیلی راحت تا مرحله کشوری بالا اومدم، ولی توی مرحله کشوری رقبای خوبی وجود داشتن. توی مرحله کشوری هم مدال طلا گرفتم، که بعد از ۱۰ ماه اردو رفتیم برای مسابقات جهانی توی شهر سائوپائولو کشور برزیل. اونجا هم بین ۴۰ شرکت کننده بعد از برزیل و استرالیا در رشته Web Design and Development  مقام سوم رو کسب کردم و مدال برنز گرفتم. البته قبل از فرستادن ما خیلی وعده‌ها از جمله جایزه ۵۰ میلیون تومانی و معافیت سربازی رو دادن که هیچ کدوم محقق نشد.
توی کارها تقریبا سعی می‌کنم که هر روز توی Github هم فعالیت آزاد و مستقل از کارم داشته باشم و یکی از کارهایی هم که اونجا منتشر کردم توجه خوبی رو به خودش جلب کرده و اسمش lebab هست که دقیقا برعکس کار babel رو انجام میده. این پروژه هم محصول همون ۱۰ ماه اردو هست و در واقع اونجا متولد شده. بعد از گیت‌هاب هم بیشتر فعالیت آزادم رو در ویکی‌پدیایی فارسی انجام میدم و حدود ۸ سالی هست که توی ویکی‌پدیای فارسی هم فعالیت می‌کنم.

توی بحث اکادمیک هم فارغ‌التحصیل رشته شیمی از دانشگاه شهیدبهشتی هستم.
از چه سخت افزارهایی در کار و زندگی استفاده می‌کنی؟
من حقیقتش گجت الکترونیکی زیادی ندارم. یه لپ‌تاپ ایسر قدیمی دارم که ۵ ساله با ارتقاهایی که دادم کارم رو به خوبی انجام می‌ده. البته جدیدا ماهی یه دفعه باید درش رو تعمیر کنم!
یک اسپیکر معمولی TSCO دارم و با اونا آهنگ گوش می‌دم. یه مانیتور  AOC دارم که در باعث می‌شن فضای کاری بزرگ‌تری داشته باشم. یه موس لاجی‌تک و یه کیبرد هم دارم که به اونا خیلی عادت کردم و با اونا سریع‌تر کار می‌کنم. علاوه بر اینها یک رزپبری‌پای ۲ هم دارم که هر از چندگاهی باهاش یه سری چیزا می‌سازم.

جدا از این وسایل و گجت‌های الکترونیکی، یه سری وسایل دیگه هستن که دوستشون دارم! اولیش دوچرخه‌مه که البته این اواخر خیلی کم‌تر ازش استفاده می‌کنم و فقط برای مسیرهای کوتاه یا چند تا جا که نزدیک همه می‌خوام برم، سوارش می‌شم. دومیش  کیبورده. البته من نوازنده حرفه‌ای نیستم و متاسفانه هیچ وقت کلاس نرفتم و آموزش هم ندیدم. اینو همینجوری یه روزی زد به سرم رفتم خریدم و از یه سری ویدئوی آموزشی از Youtube اصول ابتداییش رو یاد گرفتم و فقط بلدم یه تعدادی از آهنگ‌های خواننده‌های مورد علاقه‌ام رو از حفظ بزنم. بیش‌تر جنبه تفریحی داره تا نوازندهٔ حرفه‌ای بودن.

از چه نرم‌افزارهایی استفاده می‌کنی؟
توزیع لینوکس مورد علاقه من Antergos هست و دسکتاپ مورد علاقه‌م هم GNOME هست. از zsh به عنوان شل پیش‌فرض استفاده می‌کنم. وقتی هم که نیاز هست ترمینال رو چند بخش بکنم و در آن واحد یه سری چیزا رو ببینی از tmux هم برای multiplexing و استفاده می‌کنم.
برای ادیت‌های دم دستی از vim با این کانفیگ L0stSoul استفاده می‌کنم. ولی در کل توی IDEهای IntelliJ کد می‌زنم. محیط Dark رو هم ترجیح می‌دم و از material theme default استفاده می‌کنم.
مرورگری که بیش‌تر استفاده می‌کنم Chrome هست.
بقیه نرم‌افزارهایی که استفاده می‌کنم چیزای عجیب و غریبی نیستن که قابل گفتن باشن مثل Skype، VirtualBox، Slack و …
یا یه سری چیزا هم هست که خیلی سلیقه‌این و جزئی‌ان! مثل برای امیولتور اندرویدِ از genymotion استفاده می‌کنم. و هر از گاهی با hn خبرهای هکر نیوز رو چک می‌کنم.
چه کتابی رو دوست داری و آخرین کتابی که خوندی چی بوده؟
آخرین کتابی که خوندم “Computational Biochemistry and Biophysics” هست که همچنان در حال خوندنش هستم البته کاملا داوطلبانه دارم این Textbook رو می‌خونم و نمره توش نیست! در مورد کتاب‌های غیر Textbook هم، دروغ چرا؟! حقیقتش کتاب‌خون حرفه‌ای نیستم و خیلی وقته که چیزی نخوندم. البته از وقتی دانشگاه رفتم اینطوری شدم و از این بابت هم متاسفم. آخرین کتاب غیر Textbook که خوندم، «ناطور دشت» بود و تابستون بعد کنکور خوندم یعنی عملا ۵ سال می‌شه.

منبع: وب سایت Usesthis

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا