نکاتی پیرامون ملاقات حضوری
در این مقاله به بررسی تعدادی از موارد مهم در ملاقات حضوری خواهیم پرداخت. البته تمام این موارد به صورت تجربی حاصل شده است. تجربیاتی که با در کنار موارد علمی بار عملی پیدا کرده است. با هم به بررسی تعدادی از این موارد خواهیم پرداخت.
دسته بندی مکانهایی که باید حضوری مراجعه کنید. این دسته بندی به معیارهای خود شما پیرامون محصول/خدمتتان بستگی دارد.
حتماً یک تحقیق کوچک پیرامون مکانهایی که در رتبه بندی شما امتیاز ممتاز کسب کردهاند، بکنید. نقاط قوت، ضعف و میزان بزرگی کسب و کارشان را بررسی کنید.
بد نیست ابتدا به عنوان مشتری وارد مکان مورد نظر شده و در صورتی که شرایط صحبت کردن فراهم بود، به معرفی خود و محصول/خدماتتان بپردازید.
تهیه یک بروشور ساده و ترجیحاً تصویری از محصول/خدمت خود
خلاصه و مفید صحبت کنید
به گونه ای صحبت کنید که به خریدار القا شود که شما به فکر منافع او نیز هستید.
سعی کنید صدایتان لرزش نداشته باشد. تن صدای شما در میزان اعتماد به نفستان اهمیت بالایی دارد.
میزان بالای اعتماد به نفس شما و میزان قاطعیت در اطلاعات داده شده، بسیار مهم و موثر است.
به هیچ عنوان حرف خریدار را قطع نکنید.
در صورتی که با جمله “نیاز ندارم” رو به رو شدید با گفتن کلمات اما اگر … یا اما فکر کنم …به گفتگوی خودتان ادامه بدهید. البته فقط تا حدی که موضوع بحث و جلسه از دستتان خارج نشود.
مانع موضع گیری خریدار علیه خودتان شوید.
به صورت کامل روی محصول خودتان و رقبایتان مسلط باشید، حتی از نظر فنی.
همراه داشتن یک لیست دسته بندی شده از ایرادات کلی از بازار هدفی که مدنظر دارید بسیار با اهمیت است.
آینده استفاده از محصول خودتان را برای خریدار تشریح کنید.
به گونه ای برخورد و صحبت نکنید که گویی کار و فعالیتهای گذشته خریدار را تماماً منفی میدانید. به عبارتی عملکرد ایشان را زیر سؤال نبرید.
قبل از مراجعه پیرامون فنون مذاکره و فن بیان کمی مطالعه بکنید.
خیلی مرتب و شیک در محل حاضر شوید.
اگر حوصله کافی برای مذاکره ندارید و اگر نمیتوانید نقش با حوصله بودن را بازی کنید، موقعیتهای پیش رو را نسوزانید. کلاً دیر نمیشود، بعداً مراجعه خواهید کرد.
اگر وارد یک مکان شدید و بزرگ بودنش از میزان اعتماد به نفس شما کم کرد و یا تردیدی ایجاد شد، برگردید تا هر وقت اعتماد به نفس کافی پیدا کردید دوباره مراجعه کنید. زیرا آن دسته از کسب و کارهایی که بزرگ هستند، احتمال خرید کردنشان زیاد است ولیاین موضوع با میزان اعتماد به نفس و نحوه ارائه دادن امکانات محصول/خدمات شما خیلی مرتبط است.
اما در پایان باید بگویم که همیشه در هنگام وارد شدن به یک مذاکره باید بدانیم که طرف روبه رو با تمام قوا در برابر پیشنهاد ما جبهه خواهد گرفت. این ما هستیم که با طرز بیان و صحبت کردن، او را قانع خواهیم کرد. شاید برای رفتن به یک مکان رعایت کردن همه موارد گفته شده و یا موارد دیگر، خیلی زیاد باشد. مهم این است که این موارد حفظ کردنی نیست بلکه باید در رفتار یک مذاکره کننده نهادینه شود. البته قطعاً موارد بیشتری برای رعایت کردن در مذاکره وجود دارد، که خیلی از آنها در محیط کار بدست خواهد آمد. تمرکز در این زمینه کلید موفقیت در تبادل اطلاعات مفید است.