دفتر مدیریت پروژه

۱۲ مهارت اساسی مدیریت پروژه (بخش آخر)

۹- مدیریت کیفیت

بسیاری از این مهارت‌ها آشکار است، درست است؟ خوب، آن‌ها ۱۰ مهارت برتر مدیریت پروژه هستند. مدیریت کیفیت یکی از آن ۱۰ مورد است اما غالباً توسط مدیران پروژه نادیده گرفته می‌شود و باید به آن توجه بیشتری شود. مدیریت کیفیت، نظارت بر فعالیت‌ها و کارهایی است که برای ارائه محصول یا خدمات در سطح اعلام شده در کارنامه پروژه مورد نیاز است. آشنا به نظر می‌رسد؟ در اصل این یک بخشی از کار شماست که ممکن است هیچ‌وقت نامی از آن نبرده باشید یا بدتر از آن، برای رسیدن به مهلت‌های زمانی از آن غافل شده باشید. ماندن در جدول زمانی مهم است، اما اگر منجر به تولید چیزی شود که زیر سطح متوسط کیفی است، بی‌معنی است.

۱۰- حس شوخ‌طبعی

نه، واقعاً می‌گوییم. لازم نیست کمدین باشید و مطمئناً زمان و مکانی برای طنز وجود دارد، اما یک حس شوخ‌طبعی ممکن است یکی از مهم‌ترین مهارت‌های موجود در لیست ما باشد، حتی اگر یک مهارت نرم در مدیریت پروژه باشد. مهم است چراکه شوخ‌طبعی در حقیقت، داشتن دیدگاهی متفاوت است. شوخ‌طبعی اجازه می‌دهد تا شما یک مشکل را به شکل متفاوتی ببینید. شوخ‌طبعی استرس شما و تیمتان را تسکین می‌بخشد. تنها زمانی که تنش‌ها برداشته شوند، ایده‌ها و اقدامات هوشمندانه‌تر خود را نشان می‌دهند. حس شوخ‌طبعی به روحیه نیز کمک می‌کند. شما به‌اندازه تیم خود، کار خواهید کرد، اما این بدان معنا نیست که محیطی که در آن کار می‌کنید باید خسته‌کننده باشد. شما می‌توانید فرهنگ محیط کار را تنظیم کنید یا حداقل بر روی آن تأثیر بگذارید و روحیه ملایم‌تر باعث پیشروی همه می‌شود.

۱۱- صبر داشته باشید

با عجله کردن در پروژه یا ناامید شدن وقتی هیچ چیزی پیش نمی‌رود، مشکلی حل نخواهد شد. درحالی‌که محدودیت زمانی هم وجود دارد، اشتباه می‌کنید اگر به فرآیند سرعت دهید. پروژه‌ها زمان می‌برد، از تحقیقات گرفته تا برنامه‌ریزی، لازم است تا تماماً روی آن‌ها فکر شود تا یکنواخت اجرا شوند. این بدان معنا نیست که مشکلی نخواهد داشت. مشکلات همیشه وجود دارند. خواه یک درخواست تغییر باشد یا عضوی از تیم که در حال انجام وظیفه است، یا ذینفعان ممکن است انتظارات بزرگی داشته باشند. اگر صبر نداشته باشید، همه‌چیز بدتر خواهد شد.

۱۲- درک فناوری

فناوری به‌طور مداوم در حال تغییر است. همان‌طور که در حال عادت به یک ابزار هستید، ابزار دیگری جای آن را می‌گیرد و شما دوباره به منحنی یادگیری برمی‌گردید. ممکن است این واقعیت داشته باشد، محبوس کردن خود به استفاده از روش‌های قدیمی تنها به این دلیل که به آن‌ها عادت کرده‌اید، تلاشی برای قدیمی کردن خود است. ابزارها از دسکتاپ به آنلاین مهاجرت کرده‌اند و گرچه ممکن است این چیزی نباشد که شما قبلاً از آن استفاده می‌کردید، اما مزایای بی‌شماری دارد. اگر با نمودارهای آنالوگ گانت دست و پنجه نرم می‌کنید، پس از شروع استفاده از نرم‌افزار مبتنی بر فضای ابری، یعنی از سیاه‌وسفید به رنگی می‌روید. همچنین ارتباطات از طریق ایمیل به ابزارهای پیام‌رسان متنی مانند Slack منتقل شده‌اند، جایی که قوانین و مقررات سفت‌وسخت نیست، اما لحن آن صاف است. برای در ارتباط بودن با موضوع، باید در آن پلتفرم قرار بگیرید و کار کردن با آن را یاد بگیرید، تا بتوانید قدم‌به‌قدم یک مدیر پروژه موفق باشید.

بخش‌های قبل مقاله را از لینک زیر بخوانید:

۱۲ مهارت اساسی مدیریت پروژه (بخش اول)

۱۲ مهارت اساسی مدیریت پروژه (بخش دوم)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا