هشت مهارت با تقاضای بالا در مدیریت پروژه
گزارشها حاکی از آن است که تا سال ۲۰۲۰، ۷۰۰.۰۰۰ شغل جدید مدیریت پروژه در ایالات متحده به وجود خواهد آمد. آیا شما دارای مهارتهایی که کارفرمایان به دنبال آن هستند ، هستید؟
وقتی به مدیران پروژه فکر میکنید، چه مهارتهایی به ذهنتان خطور میکند؟
بسیاری از مردم ممکن است به مهارتهایی مانند توانایی سازماندهی مناسب، مدیریت زمان مناسب و یا مجموعهای از مهارتهای فنی مدیریت پروژه فکر کنند، اما آیا این مهارتها چیزی است که کارفرمایان در آیندهای نزدیک به دنبال آن خواهند بود؟ نه تمام مدیران پروژه بهصورت یکسان خلق میشوند و نه تمام مهارتهای مدیریت پروژه بهصورت یکسان مقایسه میشوند.
طبق گزارش Talent Gap که توسط موسسهی مدیریت پروژه (PMI) انجام شد، تا سال ۲۰۲۰، ۷۰۰.۰۰۰ شغل جدید مدیریت پروژه در ایالات متحده به وجود خواهند آمد. این مشاغل بهطور عمده در خدمات رفاهی، ساختوساز، خدمات اطلاعات، نفت و گاز، امور مالی و بیمه، تولید و خدمات بازرگانی خواهد بود.
بهعنوان یک مدیر پروژه (PM)، آیا شما دارای آنچه کارفرمایان به دنبال آن هستند ، هستید؟
بر اساس مقالهی یک موسسهی مدیریت پروژه (PMI) و گروه اقتصادی اندرسون دربارهی “ساخت استعداد پروژه با عملکرد بالا” ، در طی سالهای اخیر، ۸۳ درصد از کارفرمایان، به مشکلات بزرگ و کوچکی در پیدا کردن مدیران پروژه برخوردند که منجر به مسائل زیر شد:
- کاهش کیفیت (۳۱ درصد)
- ناتوانی در نوآوری بهطور مؤثر (۲۹ درصد)
- لغو و یا تأخیر در طرحهای استراتژیک (۲۷ درصد)
پس چه مهارتهایی برای کارفرمایان در نسل بعدی از مدیران پروژه ارزش دارد؟
۱) مهارتهای فنی مدیریت پروژه
در میان ۳ مهارت با بیشترین تقاضا، دانش فنی بهعنوان مهارتی کلیدی کم یابی که کارفرمایان به آن احتیاج دارند، قلمداد میشود. همانطور که این مهارتهای فنی اصولاً مبتنی بر فرایند یا process-based اند، آموزش آنها نسبت به دیگر مهارتهایی که بعضی مدیران پروژه دارند، آسانتر است.
۲) تواناییهای رهبری
اگرچه مهارتهای فنی ضروری است، و بدون آنها مدیریت پروژه بهطور مؤثر مشکل است، بعضی مهارتهای ارتباطی مانند تواناییهای رهبری، برای کارفرمایان در اولویتی بسیار بالاتر قرار میگیرد. درواقع، بر اساس گزارش PMI، ۶۶ درصد از سازمانها و ارگانها، مهارتهای رهبری را بهعنوان مهمترین مهارت یک مدیر پروژهی موفق مینامند. چیزی که این مهارت را کم یاب کرده این است که در حقیقت تمام مدیران پروژه در این زمینه قوی نیستند. اگر شما مدیر پروژهای با این توانایی پرطرفدار هستید، ممکن است از میان کارفرمایان، خواستارهای زیادی داشته باشید.
۳) طرز فکر استراتژیک و مدیریتی تجارت
اگر شما مهارتهای رهبری استثنایی و یک درک قوی از اینکه چگونه مدیریت پروژه توانایی فراهم کردن استراتژی کسبوکار را دارد، دارید، شما ممکن است در میان درصد کمی از مدیران پروژه که بسیاری از کارفرمایان به دنبال آنها میگردند، قرار گیرید. بر اساس مقالهی “ساخت استعداد پروژه با عملکرد بالا” تهیهشده توسط PMI؛ کارفرمایان این مهارت را یکی از ۳ مهارت با بیشترین تقاضا میان “نسل بعدی مهارتهای مدیران پروژه” قلمداد میکنند.
۴) تغییر مدیریت و تخصص توسعهسازمانی
تغییر یک امر مداوم در تجارت و بخصوص در مدیریت پروژه است. وقتی از “تونی کرشنر” یکی از شرکای شرکت جستوجوی اجرایی دیویس پارک پرسیده شد مشتریانش به دنبال چه مهارتهایی در مدیران پروژهاند، این توصیه را ارائه کرد: “اخیراً مشتریان من به دنبال این هستند که مهارتهای ارتباطی، مدیریتی تغییرات و مهارتهای از نوع OD ( توسعهی سازمانی) را به حیطهی مدیریت پروژه وارد کنند. آنها به دنبال افرادیاند که تواناییهایی بیشتر از صرفاً “علامت زدن تسک ها” داشته باشد و بتواند یک رویکرد یکپارچهتر به مدیریت پروژههای بزرگ و تغییر سازمانی مرتبط با آن ارائه کند.
۵) مهارتهای ارتباطی درجهیک
برای اطمینان از موفقیت یک پروژه، لازمهی کار به وجود آمدن و تشویق راهها و روشهای ارتباطی توسط مدیران پروژه با سهامداران در سطوح مختلفی از کار است. این مسئله باعث ایجاد اعتماد متقابل میشود که راه را برای موفقیت پروژه هموار میکند. بدون مهارتهای ارتباطی کتبی و شفاهی مؤثر، مدیران پروژه یک مهارت حیاتی را ازدستدادهاند که بهراحتی این مسئله میتواند باعث شکست پروژه شود.
۶) تواناییهای تیم سازی و حل منازعات
توانایی یک مدیر پروژه برای ساخت یک تیم منسجم با تمرکز بر اهداف پروژه یک مهارت حیاتی است. این مسئله همیشه آسان نیست و تیمها ممکن است دچار منازعات و درگیریهایی شوند که این درگیریها پروژه را به خطر میاندازد. این مسئله نیازمند به یک رهبر مردمگرا، دارای توانایی در حل درگیریها، تمرکز و صبر کافی برای هدایت دوباره افراد به سمت تیمهایی با عملکرد بالا میباشد.
۷) سازگاری و خون سردی
هرکسی که تابهحال یک پروژه را مدیریت کرده است میداند همیشه مسائلی وجود دارد که باعث ایجاد استرس، ابهام و تضاد میشود. کارفرمایان مدیران پروژهای میخواهند که بتوانند در زمینه انطباق با تغییرات بر آنها تکیه کنند و بدانند که آنها در زمان بحران خونسرد هستند. این صفات بخصوص زمانی باارزشترند که نیاز آرام نگهداشتن بقیهی افراد هنگام بحث سایرین احساس شود.
۸) مهارتهای کارگشایی استثنایی
ایجاد یک محیط که در آن تیم پروژه و ذینفعان بهصورت مؤثر بتوانند با یکدیگر همکاری کنند همیشه عاری از استرس نیست. پیدا کردن مدیر پروژهای با تواناییهای کارگشایی استوار ممکن است چالشبرانگیز باشد. کارفرمایان میخواهند بدانند که مدیر پروژهای که استخدام کردهاند میتواند بر نتایج پروژه متمرکز بماند و درگیر مسائل سیاسی و مسائل فرعی که ممکن است بین تیمها ایجاد شود، نمیشود. داشتن یک گرهگشای خوب میتواند تفاوت بین ماندن در محدوده پروژه و یا بهطورکلی از دست دادن دستاوردهای پروژه و خارج شدن از ضربالاجل باشد.
بهطورکلی، “به انجام رساندن” پیچیدهتر شده است و این پیچیدگی در آینده نیز افزایش پیدا میکند. بنابراین، منطقی است که مدیران پروژهای که این مهارتها را به همراه تمرین و تجربه داشته باشند، خواستارهای زیادی پیدا میکنند.
کارفرمایان به دنبال چنین مدیران پروژهایاند که به آنها دررسیدن به اهداف پروژه و درنتیجه اهداف تجارتی آنها، یاری کنند. بهعنوان یک مدیر پروژه، از خود بپرسید آیا شما دارای تواناییها و مهارتهای مناسب که کارفرمایان به دنبال آنند هستید؟