آموزش بلاکچین

حمله ۵۱ درصدی چیست؟

قبل از اینکه به تعریف حمله ۵۱ درصدی بپردازم نیاز هست که در رابطه با بلاکچین، توضیح مختصری بدهم.

بلاکچین چیست؟

بلاکچین ها زیر ساخت ارزهای دیجیتال هستند و ارزهای دیجیتال بر پایه بلاکچین ها فعالیت می کنند که ما در خط دید برای هر دو موضوع مقالات تخصصی بسیاری برای شما قرار داده ایم .

در واقع بلاکچین ها، زنجیره ای از بلاک ها هستند که داده هایی در آنها ذخیره و نگهداری می شوند. این داده ها همان داده های مربوط به تراکنش های ارزهای دیجیتال هستند. اعم از ارسال و دریافت و فرستنده و گیرنده و  …

بلاکچین

داده ها درصورتی تبدیل به بلاک ها می شوند و به انتهای زنجیره بلاک ها اضافه می شوند که بر اساس الگوریتم های ریاضی خاصی ، پردازش هایی روی آنها انجام و تراکنش ها تایید شوند.

انجام این پردازش ها و تراکنش ها به جای اینکه توسط سیستم بانکی انجام شوند، توسط سیستم های کاربران عضو هر ارز دیجیتال انجام می شوند. این فرآیند استخراج یا ماین نامیده می شود.

پس از تایید تراکنش ها و ایجاد بلاک ها، سیستم هایی که در این فرآیند فعالیت داشتند جایزه دریافت می کنند. این جایزه، همان سکه ارز دیجیتال هست. 

این بلاک ها بر خلاف سیستم بانکی سنتی موجود، در اختیار تمام کاربران آن ارز دیجیتال قرار می گیرند. این اندازه از توزیع شدگی و این اندازه از شفافیت، که در انحصار هیچ فرد، گروه یا کشور خاصی نیست، امنیت بسیار بالایی را برای معاملات و مبادلات، فراهم می کند.

percent attack
حمله ۵۱ درصدی

 و اما حمله ۵۱ درصدی :

حال اگر فرد یا گروهی، به واسطه سیستم ها یا ماینرهای در اختیار،  بتوانند بیشتر از ۵۰ درصد نرخ استخراج و کنترل قدرت محاسباتی شبکه را در اختیار بگیرند، دیگر آن ماهیت توزیع شدگی و به تبع آن، امنیت بلاکچین ها، مفهوم خود را از دست خواهد داد و حمله ۵۱ درصدی احتمال وقوع پیدا خواهد کرد که باعث خواهد شد تا دیگر به آینده بلاکچین آن شبکه امیدی وجود نداشته باشد .

مهاجمان می‌توانند از تایید تراکنش‌های جدید ، ثبت بلاک های جدید به واسطه متوقف کردن روند تکمیل توسط ماینرهای دیگر  و نیز از پرداخت های بین برخی یا تمام کاربران، جلوگیری کنند.

این بدان معنی است که از نظر تئوری، مهاجمان می توانند، استخراج بلاک‌های جدید را در انحصار خود درآورده و همه جوایز را به دست آورند.

آن‌ها می‌توانند تراکنش‌های کاربران دیگر را مسدود کنند. تراکنشی را ارسال و سپس آن را معکوس کنند، و به نظر برسد که هنوز سکه‌ای را که خرج کرده‌اند، دارند. این بدان معنی است که آنها می‌توانند سکه‌ها را دو بار خرج کنند.

به رغم همه این موارد، مهاجمان مطمئناً نمی توانند سکه های جدید ایجاد کنند یا بلاک های قدیمی را تغییر دهند. به همین دلیل یک حمله ۵۱ درصدی، توان نابودی کامل بیت کوین یا سایر ارزهای مبتنی بر بلاکچین را نخواهد داشت، حتی اگر بتواند آسیب های بسیاری  وارد کند.

تغییر بلاک های قدیمی – معاملاتی که قبل از شروع حمله به پایان رسیده اند – حتی در صورت حمله ۵۱ درصدی بسیار دشوار خواهد بود. هرچه تراکنش‌ها قبل تر باشند، تغییر آن‌ها دشوارتر خواهد بود. چون این تراکنش‌ها در نرم‌افزار بیت‌کوین رمزگذاری شده‌اند.

از سوی دیگر، شکلی از حمله ۵۱ درصدی با کمتر از ۵۰ درصد توان استخراج شبکه، اما با احتمال موفقیت کمتر امکان پذیر است.

📌 مقاله مرتبط:

برای آشنایی بیشتر با موضوع، پیشنهاد می شود این مقاله را نیز مطالعه بفرمایید: بررسی نقش بلاک چین در حوزه رمز ارزها

نمونه هایی از حمله ۵۱ درصدی :

کریپتون و شیفت، دو بلاکچین مبتنی بر اتریوم، در آگوست ۲۰۱۶ با حملات ۵۱ درصدی، مواجه شدند.

در ماه می ۲۰۱۸، بیت کوین گلد، که در آن زمان بیست و ششمین ارز دیجیتال بزرگ بود، با حمله ۵۱ درصدی مواجه شد. مهاجم یا مهاجمان، مقدار زیادی از قدرت هش بیت کوین گلد را کنترل می کردند، به طوری که حتی با تلاش مکرر بیت کوین گلد برای بالا بردن آستانه مبادلات، مهاجمان توانستند برای چند روز دو برابر خرج کرده و در نهایت بیش از ۱۸ میلیون دلار بیت کوین گلد را به سرقت ببرند. بیت کوین گلد دوباره در سال ۲۰۲۰ مورد حمله قرار گرفت.

حمله ۳۴ درصدی :

Tangle، یک دفتر کل توزیع شده که اساساً از یک بلاکچین متمایز، اما برای دستیابی به اهداف مشابه طراحی شده است. از نظر تئوری Tangleمی تواند تسلیم مهاجمی شود که بیش از یک سوم از نرخ هش شبکه را به کار می گیرد، که به آن حمله ۳۴ درصدی می گویند.

بلاکچین چیست؟

بلاکچین ها، زنجیره ای از بلاک ها هستند که داده هایی در آنها ذخیره و نگهداری می شوند.

حمله ۳۴ درصدی چیست ؟

Tangleبه عنوان یک دفتر کل توزیع شده است که البته با بلاکچین متمایز و از نظر تئوری می تواند تسلیم مهاجمانی شود که بیش از یک سوم از نرخ هش شبکه را به کار بگیرند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا