بلاکچین در حوزه احراز هویت

کاربرد بلاکچین در احراز هویت کاربران: ایجاد شفافیت

احراز هویت تبدیل به یکی از اصلی‌ترین کارها در فضای دیجیتال مثل پرداخت اینترنتی، معامله و… شده است. حتی در فضای حقیقی و زندگی روزمره نیز نیاز به احراز هویت در مکان‌ها و فعالیت‌های مختلف دارید! افتتاح حساب بانکی، دریافت وام، انتقال وجه و تقریبا انجام هرگونه فعالیت مالی، نیاز به احراز هویت دارد. اما احراز هویت در فضای آنلاین دارای موانع و خطراتی است که ممکن است منجر به سواستفاده و دستکاری از اطلاعات شخصی شما شود. بلاکچین به عنوان یک تکنولوژی جدید و کارآمد، می‌تواند نقش مهمی را در احراز هویت ایفا کند. در این مطلب می‌خواهیم به کاربرد بلاکچین در حوزه احراز هویت کاربران بپردازیم و از مزایای استفاده از آن سخن بگوییم.

کاربرد بلاکچین برای احراز هویت

بلاکچین در حوزه مالی، سالهاست که احراز هویت به یکی از دغدغه‌ها تبدیل شده است؛ در سال‌های اخیر، شرکت‌های بزرگ مالی چاره این مشکل را در بلاکچین پیدا کرده‌اند و سعی در استفاده از آن دارند.

استفاده از بلاکچین برای تایید هویت می‌تواند بسیار سریع‌تر، کارآمدتر و آسان‌تر از سیستم‌های فعلی عمل کند. بلاکچین این قابلیت را دارد که یک دفتر کل توزیع شده بین تمام کاربران وجود داشته باشد. به این ترتیب اطلاعات و داده‌های کاربران نزد خودشان محفوظ می‌ماند و در صورت نیاز شخص ثالث (مثلا بانک‌ها) به این اطلاعات، رضایت کاربر یعنی صاحب اطلاعات نیاز است!

در ادامه برخی از مزایای این سیستم را شرح داده‌ایم.

📌 مقاله مرتبط:

برای آشنایی بیشتر با موضوع، پیشنهاد می شود این مقاله را نیز مطالعه بفرمایید: استفاده از بلاک چین در احراز هویت برای امنیت سایبری

کاربرد بلاکچین در احراز هویت کاربران: گزارش فعالیت‌های مشکوک  و ایجاد شفافیت

امروزه فرایند احراز هویت مشتریان موسسات و شرکت‌های مالی، تا هفته‌ها به طول می‌انجامد. از طرف دیگر هزینه‌ای که این شرکت‌ها برای مقابله با کلاهبرداری پرداخت می‌کنند نیز روز به روز درحال افزایش است.

در صورت راه اندازی شبکه‌ بلاکچین احراز هویت، از آنجایی که اصولا چند سازمان وظیفه مدیریت و نگهداری سیستم را برعهده دارند، می‌توانند به صورت لحظه‌ای تغییرات را مشاهده کنند. همچنین در صورت مشاهده تخلف در اطلاعات، می‌توانند به سرعت آنها را شناسایی و گزارش کنند.

پلتفرم‌های احراز هویت این امکان را فراهم می‌کنند که به صورت فعال بر تمام اتفاقات از افتتاح حساب گرفته تا تراکنش‌های مختلف روزانه نظارت داشته باشید. در صورت ادغام این پلتفرم‌ها با قراردادهای هوشمند کارآمد و قراردادن انها در اختیار بانک‌ها، این امکان فراهم می‌شوند که بانک‌ها به سرعت از فعالیت‌های مجرمانه در حال انجام مطلع شده و از انجام ان جلوگیری کنند.

حالا این جلوگیری می‌تواند به صورت خودکار توسط قراردادهای هوشمند انجام شود؛ یا به صورت دستی توسط کارکنان و افراد مجاز در بانک!

جمع‌بندی

کاربرد بلاکچین در احراز هویت کاربران تنها محدود به شرکت‌ها و موسساتی که در حوزه اقتصاد و مالی فعالیت می‌کنند، محدود نمی‌شود. این ویژگی می‌تواند به صورت گسترده در تمام صنایع مورد استفاده قرار بگیرد. از موسسات و نهادهایی که نیاز به احراز هویت کاربران دارند و می‌توانند از بلاکچین احراز هویت استفاده کنند می‌توان به نهادهای قضایی، موسسات رتبه بندی و حتی بازار سهام اشاره کرد.

بلاکچین می‌تواند در بخش‌های بسیاری، روند احراز هویت کاربران را بهبود ببخشد. ما در این مطلب از خط دید تنها به معرفی دو کاربرد بلاکچین در احراز هویت کاربران پرداختیم و مسلما کاربردهای بیشتری نیز وجود دارد.

نظر شما چیست؟ به نظر شما پیاده سازی یک سیستم احراز هویت غیرمتمرکز بر بستر بلاکچین می‌تواند مفید باشد یا نه؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا