بلاکچین در حوزه مالی

بررسی ۳ کاربرد بلاکچین در حوزه مالی و بانکداری

زمانی که حرف از کاربردهای بلاکچین به میان می‌آید، اولین چیزی که به فکر اکثر افراد می‌رسد، حوزه‌های مالی و بانکداری است. در واقع این حوزه به عنوان شاخص‌ترین و برجسته‌ترین کاربردهای شبکه‌های بلاکچینی محسوب می‌شود. در ادامه این مقاله خط دید، در مورد کاربرد بلاکچین در حوزه مالی و بانکداری صحبت می‌کنیم.

فناوری بلاکچین شروعی در سال ۲۰۰۸ و درست در زمان بحران اقتصادی این سال داشت. در این سال، دولت‌ها مجبور شدند برای جلوگیری از ورشکستگی بانک‌ها، بسته‌های حمایتی عظیمی را به آنها اهدا کنند. هدف اصلی از ساخت و توسعه بلاکچین، رفع مشکلاتی بود که در طول بحران اقتصادی، خود را نشان دادند.

کاربردهای بلاکچین در حوزه مالی و بانکداری

نزدیک به ۱۵ سال از ظهور اولین بلاکچین دنیا می‌گذرد. در این سال‌ها، افراد بیشماری از قابلیت‌ها و پتانسیل بلاکچین در مدیریت امور مالی مطلع شده‌اند و از آن استقبال می‌کنند. اما این موضوع در مورد دولت‌ها و خصوصا برخی از بانک‌ها صدق نمی‌کند.

بانک‌ها امروزه از همان سازوکار قدیمی خود برای ارتباط و هماهنگی بین شبکه‌های بزرگ مشتریانشان استفاده می‌کنند. این سیستم شاید در دو دهه قبل کارساز بود؛ اما امروزه دیگر نمی‌تواند پاسخگوی نیازهای کاربران مختلف باشد.

در چند سال اخیر، تمایل بانک‌ها برای استفاده از قابلیت‌های بلاکچین بیشتر شده و برخی از بانک‌های سرتاسر دنیا، در برخی از پروژه‌های بزرگ بلاکچینی سرمایه گذاری کرده‌اند.

موارد زیادی وجود دارد که بانک‌ها می‌توانند از آنها برای بهبود سیتم مدیریتی خود استفاده کنند. در ادامه تعدادی از ده‌ها کاربرد بلاکچین در حوزه مالی و بانکداری را آورده‌ایم.

امکانات و قابلیت‌های زیادی وجود دارد که بانک‌ها می‌توانند با پیاده سازی آنها در بستر بلاکچین، هم در هزینه‌ها صرفه جویی کنند و هم مشتریان خود را راضی نگه دارند. به عنوان مثال، می‌توان قراردادهای هوشمند را در نظر گرفت!

📌 مقاله مرتبط:

برای آشنایی بیشتر با موضوع، پیشنهاد می شود این مقاله را نیز مطالعه بفرمایید: بلاک چین در بیمه و امنیت اطلاعات بیمه شدگان

جذب سرمایه و وجوه نقدی

نیاز بانک‌ها به وجوه نقد، یک امر اجتناب ناپذیر است و نمی‌توان از آن چشم پوشی کرد؛ اما سازوکاری که امروزه مورد استفاده قرار می‌گیرد، دشوار و پرریسک است. به عنوان مثال، سرمایه گذار در خوشبینانه‌ترین حالت، باید جلسات طولانی و متعددی با مشاوران و شرکای خود داشته باشد تا بتوانند یک انتخاب خوب داشته باشند.

اما با استفاده از بلاکچین، بانک‌ها می‌توانند ضمانت‌هایی را به سرمایه گذار ارائه دهند. برای مثال می‌توان به توکن‌های مبادله اولیه، توکن‌های سهام و حتی توکن‌های امنیتی اشاره کرد.

توسعه سیستم پرداخت

با استفاده از بلاکچین، بانک‌ها می‌توانند سرعت انجام پرداخت‌ها و کارمزدها را تا مقدار قابل توجهی کاهش کنند. با این کار، هم هزینه‌های خود بانک کاهش پیدا می‌کند و هم مشتریان آنها، از خدمات رضایت بیشتری خواهند داشت. همچنین خدمات این از سرتاسر دنیا قابل دسترسی خواهد بود. میتوانید دلایل رشد چشمگیر بلاک‌چین در حوزه مالی رو هم مشاهده کنید.

سیستم تسویه و ترخیص

یکی دیگر از چندین کاربرد بلاکچین در حوزه مالی و بانکداری، این است که بانک‌ها می‌توانند تراکنش‌های مالی مختلف را به صورت مستقیم تسویه کنند. این روش بسیار کاربردی‌تر از روش‌های سنتی مانند سوئیفت است. در سیستم بانکداری سنتی، تسویه حواله‌های بانکی حداقل چند روز به طول می‌انجامد.

سیستم‌های بانکداری در حال تغییر هستند!

درست است که انتقادات زیادی به بانک‌ها به دلیل عدم استفاده از شبکه‌های بلاکچینی وجود دارد؛ اما این دلیل نمی‌شود که بلاکچین‌ها بدون مشکل باشند. در حال حاضر، هیچ بلاکچینی تجهیزات و زیرساخت مناسبی برای میزبانی یک شبکه جهانی را ندارد.

با این حال، بازهم سرمایه گذاری برای توسعه و افزایش کاربرد بلاکچین در حوزه مالی و بانکداری می‌تواند بسیار سودآور باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا