آموزشمطالب ویژه

چرا بازاریابی دیجیتال؟ (قسمت اول)

در «مجموعه‌مقالات بازاریابی دیجیتالِ» خط دید، به مزایای اصلی بازاریابی دیجیتال و ضرورت راهبردهای کانال‌های دیجیتال پرداختیم. اما اگر نیاز به بررسی عمیق‌ترِ  بازاریابی دیجیتال دارید، این مقالۀ چندقسمتی برای شما راهگشا است.

چرا بازاریابی دیجیتال؟ (قسمت اول)

اگر به این موضوع علاقه دارید، احتمالاً یک متخصص بازاریابی و یا یک صاحب کسب‌وکار هستید که اهمیت آنلاین کردن تجارت خود را بررسی می‌کنید. این روزها بدون حضور آنلاین، رقابت و رشد دشوار است.

بازاریابی دیجیتال چیست؟

بازاریابی دیجیتال یک اصطلاح عام و گسترده است که برای توصیف تاکتیک­‌های بازاریابی آنلاین و ارتباط دیجیتالی یک شرکت با مخاطبان آن به کار برده می­‌شود.

از وب­‌سایت گرفته تا دارایی­‌های آنلاین برند [۱]، تبلیغ دیجیتالی، بازاریابی ایمیلی، بروشورهای آنلاین و مانند آن، همگی تاکتیک­‌ها و دارایی­‌های بازاریابی دیجیتال هستند که می­‌توانند مستقل ازهم وجود داشته باشند.

شایان ذکر است که در اصطلاح «بازاریابی دیجیتال» بین تاکتیک­‌های طراحی­‌شده برای جذب مشتری و تاکتیک­‌هایی که برای جلب توجه و جذب توجه­شان طراحی می­‌شود، تفاوتی نیست.

به طور مثال تبلیغات بنری [۲] و پاپ­‌آپ­‌ها [۳] را می‌­توان شکلی از بازاریابی دیجیتال در نظر گرفت و تولید محتوای وبلاگ نیز راه فوق‌العادۀ دیگری است؛ اما منظور این نیست تمام این تبلیغات تاکتیک خوبی برای جذب مخاطب مطلوب شما باشند. در واقع پاپ­‌آپ­‌ها و تبلیغات بنری معمولاً مردم را از روی آوردن به برند شما منصرف می‌­کنند، در حالی که تولید محتوای مفید و سرگرم­‌کننده برای وبلاگ احتمالاً آن­ها را جذب می­‌کند.

در این مقاله، تاکتیک­‌هایی برای بازاریابی دیجیتال آموزش داده می‌شود که مشتریان را به جای منصرف کردن جذب کند.

در ادامه بهترین روش‌­ها را برای استوار کردن ستون­‌های اصلی بازاریابی دیجیتال می­‌آموزید، ازجمله:

  • راه­‌اندازی و بهینه­‌سازی وب­‌سایت
  • ایجاد استراتژی برای محتوای دیجیتال
  • ارتقای برند در رسانه­‌های اجتماعی
  • تبدیل کردن بازدید­کنندگان وب‌سایت به مخاطبان بالقوه [۴]
  • استفادۀ مؤثر از تبلیغات پرداختی [۵]
  • تبدیل مخاطبان بالقوه به مشتریان پرداخت­‌کننده
  • سنجش و بهبود بازاریابی.

برای اینکه استراتژی بازاریابی دیجیتالِ مناسبی بیابید، راهنمایی­‌های کاربردی‌ای به شما ارائه می‌شود تا موجب رشد برند و درآمد خود را شوید.  پس دست‌به‌کار شویم!

قدم اول: با یک وب­‌سایت شروع کنید.

وب­‌سایت را بسازید، آن­ها خواهند آمد…

وب­‌سایت شما اساس بازاریابی دیجیتال شما است. مثل یک بخش از اموال غیر منقول تجاری در اینترنت می‌ماند، چرا که در وب‌سایت می‌­توانید به مردم در مورد محصول خود بگویید و محتوای اصیلی انتشار دهید؛ با محتوای اصیل می‌توانید به اهداف خود دست بیابید و در چالش­‌هایتان موفق شوید.

اما یک وب­‌سایت خوب کافی نیست. باید  آن را طوری بهینه­‌سازی ­کنید که جریان مداومی از بازدیدکنندگان، مخاطبان بالقوه و مشتریان ایجاد شود.

افراد زیادی از موتورهای جستجو برای یافتن اطلاعات استفاده می­‌کنند؛ وقتی که سؤالی دارند یا در جستجوی اطلاعات درمورد هر چیزی هستند، اولین نقطۀ فراخوانی[۶] شکل می‌گیرد. بنابراین نمایان شدن وب‌سایت شما در نتایج جستجوها اهمیت دارد تا تمام افرادی که برای موضوع مربوط به شرکتتان جستجو می­‌کنند، بتوانند با کلیک کردن وارد وب­‌سایت شوند و اطلاعات موردنیاز خود را بیابند.

بهینه­‌سازی موتور جستجو یا سئو، کلیدی برای نمایاندن وب­سایتتان با موتورهای جستجویی مانند گوگل، بینگ، و یاهو است. رویکردهای سنتی سئو، شامل دو مجموعه از تاکتیک­‌ها است: سئوی درون­‌صفحه [۷] و سئوی بُرون­‌صفحه [۸].

سئوی درون‌­صفحه اساساً به‌کارگیری راهبردی کلمات کلیدی در وب‌سایت است، ازجمله عنوان­‌های صفحات، هدرها، توصیفات متا (متا دِسکریپشِن) [۹] و سایر مؤلفه­‌هایی که می‌­توانید ببینید. اما این نوع سئو ازلحاظ پیشرفت ساختار وب‌سایت، سرعت بارگیری صفحه، و نرخ نمایه‌سازی وب‌سایت­ توسط گوگل جنبه‌های فنی‌تری دارد.

سئوی بُرون­‌صفحه به افزایش اعتبار و توانمندی کلی وب­‌سایت اشاره دارد که در ابعاد  گسترده‌تر، سایر وب­‌سایت­‌هایی که با شما لینک می­‌شوند بر آن تأثیرگذارند. هدف از سئوی برون­‌سایت [۱۰] جذب لینک­‌های ربایشی [۱۱] ( یا « بک­‌لینک­‌ها [۱۲] ») از وب­‌سایت­‌های مرتبط و معتبر است.

سئو برای عصر مدرن

در گذشته، هدف از سئو تأثیر گذاشتن (یا فریفتن) موتور­های جستجو بود تا با بازی با بک‌­لینک­‌ها و اضافه کردن کلمات کلیدی بسیار به یک صفحه تا جایی که ممکن است، به شما رتبه بالاتری بدهند و هدف نهایی‌اش این بود که در نتایج جستجوی یکی از کلمات کلیدی هدف، به #۱ Spot مطلوب دست یابد.

امروزه موتور­های جستجو باهوش­‌تر هستند. می­‌توانند تفاوت بین وب­‌سایت­‌های هرزنامه (اسپم) را که برای بازی دادن سیستم طراحی شده‌­­­اند، با وب­‌سایت‌­های معتبری که محتوای باکیفیت و مرتبط ارائه می‌­دهند تشخیص دهند. در سئوی مدرن بهینه­‌سازی جستجوها و نه موتور­های جستجو مطرح است.

  1. عناوین صفحات

عنوان صفحه، متنی است که وقتی از یک صفحۀ وب دیدن می­‌کنید، در بالای صفحۀ مرورگر خود مشاهده می­‌کنید. این متن، همان عنوان صفحه­‌هایی است که در نتایج موتور جستجو نیز نمایان می­‌شوند.

عنوان صفحات را می‌­توان در HTML وب‌سایت خود بیابید و ویرایش کنید. متنی که در <title> قرار دارد عنوان صفحۀ شما است. در اینجا چند دستورالعمل برای داشتن عنوان‌های موثرتر صفحه ارائه می­‌شود:

  • عنوانی برای صفحات بنویسید که محتوای صفحه را توصیف می‌­کند و با آن منطبق می­‌شود.
  • کلمات کلیدی مرتبط را وارد کنید (اگر دستور فوق را انجام داده باشید دستور دوم نیز خودبه‌خود انجام می‌شود).
  • کلمات کلیدی را تا جایی که ممکن است به ابتدای عنوان نزدیک قرار دهید.
  • طول آن را از ۷۰ کاراکتر کمتر کنید (مرورگرهای وب، عناوین طولانی‌­تر صفحات را در نتایج جستجو حذف می­‌کنند. اگر عنوان صفحه را خیلی طولانی کنید، اهمیت کلمات کلیدی ذکرشده را تضعیف می‌­کند.)
  • اگر فضا هست، اسم شرکت خود را در انتهای عنوان صفحه قید کنید.
  • برای هر صفحه از وب­‌سایت خوداز عناوین مختلفی استفاده کنید.
  1. توصیفات متا (متا دسکریپشن) [۱۳]

توصیف متا، خلاصه کوتاهی است که می­‌توانید برای یک صفحۀ وب بنویسید، و موتور­های جستجو همان را در نتایج جستجو نشان می‌دهند.

این توصیف­‌ها در رتبه­‌بندی موتور جستجو حساب نمی­‌شوند اما تأثیر شگفتی بر افزایش نرخ کلیک (نرخ تبدیل به کلیک) [۱۴] دارند. هنگام ایجاد یک متا دسکریپشن، هدف باید نوشتن توصیف جذابی باشد که دقیقاً توصیف کند در صفحه چه چیزی است تا جستجوگرها را به دیدن از وب­‌سایت شما در مقایسه با یک وب­‌سایت دیگر در همان صفحۀ نتایج ترغیب کند.

  1. هدلینگ‌­ها [۱۵]

اگر یک قطعه از متن نسبت به متن دیگری در صفحه بزرگ‌تر و یا برجسته­‌تر نمایان شد، احتمالاً بخشی از یک هدلینگ است. برای فهمیدن آن، می‌توانید کد HTML صفحۀ وب را بررسی کنید و دنبال متنی در محدودۀ تگ <h1>، <h2>، <h3> در اطراف آن باشید.

هم موتور­های جستجو و هم جستجوگرها معمولاً به هدلینگ‌­ها نسبت به متن‌­های معمولی‌ در پاراگراف­‌ها بیشتر توجه می‌­کنند زیرا اندازۀ بزرگتر آن­‌ها موضوع یک بخش را نشان می‌­دهند. بسیاری از خوانندگان ممکن است پست وبلاگ شما را به طور اجمالی مرور کنند تا به جایی برسند که به جستجوی ویژه آن­‌ها اشاره می‌کند. ایده خوبی است که  هرجا که ممکن است کلمات کلیدی را در هدلینگ­‌ها بگنجانید.

در نظر داشته باشید که تگ­‌های <h1> به عنوان کلمات کلیدی بیشتر از تگ‌های <h2> یا <h3> به متن وزن می‌­دهند. افزودن بیش از اندازه هدلینگ از اهمیت کلمات کلیدی در هدلینگ­‌های دیگر می­‌کاهد، بنابراین پیشنهاد می­‌شود از تگ <h1> فقط یک بار استفاده شود. اگر صفحه ازلحاظ متنی سنگین باشد (مثل یک پست وبلاگ)، محتوا را با چند تگ <h2> به عنوان هدرهای بخش[۱۶] و چند تگ­‌ <h3> به عنوان عناوین پاراگراف تقسیم کنید.

  1. تصاویر

تصاویر در یک صفحۀ وب می­‌تواند تجربۀ کاربر را ارتقا دهد. با این وجود هنگام درج تصاویر در وب­‌سایت باید موارد زیر را در نظر داشته باشید:

  • بیش از حد از تصاویر استفاده نکنید. زیاد بودن تصاویر می­‌تواند بارگیری صفحه شما را کند کنند، بنابراین هم بر تجربه کاربر و هم بر سئو تأثیر منفی می‌گذارد- موتور­های جستجو زمانِ بارگیریِ صفحه را در الگوریتم­‌های رتبه­‌بندیشان محاسبه می‌­کنند.
  • متن­‌های جایگزین تصویر(alt text) را تقویت کنید. به دلایل مختلف درج تصاویر در وب‌سایت شاید موفقیت‌آمیز نباشد. برای اینکه اگر این اتفاق افتاد بازدیدکنندگان بتوانند اطلاعاتی را که عکس ارائه می‌­دهد بفهمند، از ویژگی متن جایگزین (alt text) استفاده کنید تا تصویر را توصیف کند. به این ترتیب موتور جستجو نیز می‌تواند بفهمد تصویر شما با صفحه مرتبط است. الگوریتم‌­های جستجو این متن را در نظر می‌گیرند و به این ترتیب می‌توانید ترافیک مرتبط با موضوع را با جستجوهایی که برای عکس‌­ها می­‌شود جذب کنید. هنگام نوشتن تگ­‌های alt text، کلمات را با یک خط تیره (-) جدا کنید.
  1. ساختار URL

URL یک صفحۀ وب، نشانی وب آن است. به طور مثال، خط دید دارای این URL است: https://khatedid.com/. ساختار URL به معنای این است که چطور یک متن در یک URL سازمان‌دهی ­شود و همچنین چگونه URLهای مختلف در وب­‌سایت شما با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

برای سازماندهی URLهای وب­‌سایت خود، چند روش از  بهترین روش‌­ها را به خاطر داشته باشید:

  • کلمات کلیدی را با خط ربط جدا کنید. برای URLهای داخلی صفحه، کلمات کلیدی منفرد را با (-) جدا کنید. مثلاً https://khatedid.com/main-reasons-for-digital-marketing/ یک URL مناسب است که ‘marketing’ و ‘digital’ را به عنوان کلمات کلیدی می‌گیرید.
  • آنچه را که در صفحه است توصیف کنید. URLها را طوری سازمان­دهی کنید که جستجوگرها به آسانی بتوانند بفهمند قرار است چه اطلاعاتی پیدا کنند. به طور مثال اگر در صفحۀ محصولات یک شرکت بروید و این URL را مشاهده کنید http://company.com/products/product-name بسیار اطمینان­‌بخش­‌تر از چیزی مثل این است: http://company.com/1543?/eh?
  • در صورت لزوم از redirects 301 استفاده کنید. ریدایرکت ۳۰۱، یک URL قدیمی را به یک URL جدید ارسال می­‌کند. اگر URL صفحه در وب­‌سایت شما تغییر کرد حتماً این کار را انجام دهید. برای مثال، یک اشتباه رایج  اِعمال نکردن ریدایرکت ۳۰۱ بین com و www.yoursite.com است. این کاملاً از لحاظ سئو مشکل­‌ساز است، زیرا موتور­های جستجو اعتبارهای مجزایی به هر دوی نسخۀ وب‌سایت شما می‌­دهد.

بهینه­‌سازی برای تلفن همراه

موضوع بازاریابی با تلفن همراه معمولاً معانی مختلفی دارد و در دوایر بازاریابی [۱۸] دائماً در تلاطم است. اگرچندکه بازاریابی با تلفن همراه ممکن است معانی مختلفی داشته باشد، اولین پیام به بازاریاب‌­هایی که خواهان منفعت استفاده از تلفن همراه هستند، بهینه­ ساختن وب­‌سایت­‌ها برای امکان مشاهده با تلفن همراه است.

چند گزینه مختلف برای ایجاد تجربۀ وب با تلفن همراه وجود دارد، مثل ساختن یک سایت مجزای تلفن همراه یا راه‌­اندازی یک برنامه کاربردی (اپلیکیشن)، اما ازلحاظ بهینه‌سازی، بهترین گزینه طراحی واکنش­گرا[۱۹] است.

یک وب­‌سایت واکنش­گرا از URL و HTML  یکسان در تمام وسایل استفاده می‌­کند: میزهای کار (دستک­تاپ­‌ها)[۲۰]، لپ­تاپ­‌ها، تبلت­‌ها، گوشی­‌های هوشمند. تنها چیزی که تغییر می­‌کند CSS است، که یک زبان برنامه­‌نویسی برای توصیف سبک و فرمت صفحه وب است.

CSS اجازه می­‌دهد که محتوای وب‌­سایت شما بتواند با اندازه­‌های مختلف صفحه منطبق شود، در نتیجه بازدیدکنندگان همیشه تجربه فوق­‌العاده‌ای­ از مرور و بازدید دارند. به علاوه، گوگل، طراحی واکنش­گرا را به سایر تکنولوژی­‌های موبایل ترجیح می­‌دهد زیرا امکان نمایه‌سازی و خزش و نفوذ موثرتری را فراهم می­‌کند.

در قسمت اول این مقاله با «اولین قدم بازایابی دیجیتال» آشنا شدید؛ مایلید قدم دوم را بدانید؟ در خط دید بخوانید:

چرا بازاریابی دیجیتال؟ (قسمت دوم)


[۱] online branding asset

[۲] banner ads

[۳]  pop-ups

[۴] Leads

[۵]Paid advertising

[۶] point of call

[۷] on-page SEO

[۸] off-page SEO

[۹] meta descriptions

[۱۰] off-site SEO

[۱۱] inbound links

[۱۲] backlinks

[۱۳] Meta Descriptions

[۱۴] click-through rate

[۱۵] Headings

[۱۶] Section header

[۱۷] HubSpot

[۱۸]  marketing circles

[۱۹]  responsive design

[۲۰] desktops

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا