آموزشمطالب ویژه

چرا بازاریابی دیجیتال؟ (قسمت دوم)

در قسمت اول مقالۀ «چرا بازاریابی دیجیتال» علاوه بر معرفی بازاریابی دیجیتال، روش‌هایی برای تدوین راهبردهای مناسبِ بازاریابی دیجیتال مطرح شد. در قدم اول، به بررسی ضرورت ساخت وب‌سایت و تمام مؤلفه‌های آن پرداختیم. در ادامه، قدم دوم را بررسی می‌کنیم.

قدم ۲: برای ایجاد ترافیک، محتوای دیجیتالی تولید کنید.

محتوا پادشاه است! *

حال که وب­‌سایت خود را بهینه می­‌کنید، زمان تولید محتوا است.

محتوا سوختی است که راهبرد بازاریابی دیجیتال شما را به پیش می‌برد. با تولید محتوای باکیفیت و ارزشمندی که مخاطبان ویژه و تعریف­‌شده­‌ای را نشانه‌گیری می­‌کند،  بیش از جذب بازدیدکنندگان به وب‌سایتتان عائدتان می‌شود؛ شما بازدیدکنندگان مناسبی را جذب می‌­کنید که احتمال دارد تبدیل به مخاطبان بالقوه (و مشتریان) شوند.

علاوه بر آن، محتوا به‌واقع به سئوی وب­‌سایت شما کمک می­‌کند. به یاد می­‌آورید در مورد سئوی «برون­‌صفحه­‌ای» چه گفتیم؟ تولید و توزیع محتوا بهترین راه برای جذب لینک­‌های ربایشی ارزشمند از دیگر سایت‌­ها است. این کار موجب بالارفتن رتبه‌­بندی و بهبود اکتشاف­‌پذیری [۱] وب­‌سایت شما می­‌شود.

وبلاگ‌­نویسی با هدف تجارتی

به دلیل اینکه وبلاگ هنگام انتشار مقاله‌های جدید به‌طور خودکار محتوای جدید تزریق می‌کند، به پویایی بیشتر وب­‌سایت شما کمک می­‌کند. موتور­های جستجو، رتبه­‌بندی­‌های بالاتری را به وب­‌سایت­‌هایی که دائماً محتوای تازه­‌ای را اضافه می­‌کنند پاداش می‌­دهند، و رتبه‌­بندی­‌های بالاتر به معنای بازدیدکنندگان و مخاطبان بالقوۀ بیشتری برای تجارت شما است.

هنگام وبلاگ‌­نویسی، از قالب یک صاحب کسب‌وکار یا مدیر بازاریابی خارج شوید و سعی کنید مثل یک ناشر مجله فکر کنید. هدف وبلاگ تجاری شما باید انتشار پست­‌های باارزش و غیرتبلیغی [۲] باشد، بیشتر شبیه یک ستون یا یک مقاله در یک مجله تجاری. همچنین به کلماتی که به کار می‌­برید فکر کنید. از اصطلاحات دشوار صنعتی که فقط کارکنانتان متوجه آن می­‌شوند اجتناب کنید، زیرا ممکن است برای مخاطبان هدف شما دافعه ایجاد کند؛ به‌جای آن به کلماتی فکر کنید که مشتریان شما اگر بخواهند کسب‌وکار شما را توصیف کنند از آن استفاده می­‌کنند و چنین عباراتی را به زبان وبلاگ‌­نویسی خود وارد کنید.

در مورد چه بنویسم؟

بیشتر وبلاگ­‌های تجاری با هدفی شروع می‌­شوند. می­‌خواهید چه چیز را در مورد صنعت خود و مشتریان بالقوه­‌تان آموزش دهید؟

آموزشی که ارائه می‌­دهید، در مورد محصول شما نیست. در مورد مسائل رایج صنعت شما است؛ مانند مشکلاتی که مشتریان بالقوه شما با آن مواجه­‌اند و برخی اوقات راهکارهایی که محصول یا خدمات شما برای روبه‌رویی با این چالش‌­ها ارائه می‌­دهند.

یک راه فوق­‌العاده برای شروع وبلاگ‌­نویسی پاسخ­‌دهی به ۱۰ سؤال از رایج‌­ترین سؤال‌­هایی است که معمولاً مشتریان بالقوۀ [۳] جدید از شما می­‌پرسند. به مدت ده هفته این کار را یک‌بار در هفته انجام دهید تا به این ترتیب اساس یک وبلاگ موفق را پایه­‌گذاری کنید.

وقتی که آن ده هفته به پایان رسید، تحلیل‌­های دیجیتال وبلاگ خود را بررسی کنید تا متوجه شوید چه مقالاتی بیشترین هم‌خوانی و جذابیت را با مخاطبان شما دارد. این کار را می‌­توانید با ابزار رایگانی چون تحلیل­‌های گوگل [۴] و یا یک سیستم مدیریت محتوا [۵] (CMS) مانند هاب­‌اسپات [۶] انجام دهید. اگر در دو یا سه پست بازدیدها و لینک­‌های ربایشی زیادی دریافت کرد، سعی کنید که آن موضوعات را بسط دهید. برای فهمیدن نظر همکاران در مورد موضوع با آن‌ها مصاحبه کنید.

به یاد داشته باشید که تخصص و اشتیاق شما باید در سرتاسر محتوای وبلاگ‌­تان بدرخشد.

مؤلفه­‌های کلیدی برای ارتقای پست‌های وبلاگ

  • عنوان برانگیزنده- عنوان پست وبلاگ اولین چیزی است که افراد آن را می­‌بینند، بنابراین باید به طور واضحی مشخص کند که مقاله در چه مورد است. وضوح و اختصاصی بودن، خوانندگان را جذب می­‌کند و آن­‌ها را برای اشتراک پست شما با دیگر شبکه‌­ها برمی‌­انگیزاند.
  • متن­‌هایی که به زیبایی نوشته و قالب‌­بندی شده‌­اند– بدنۀ پست شما باید به خوبی نوشته شده و طوری قالب­‌بندی شود که خواندن آن آسان باشد. از تگ­‌های هدر و نقاط bullet را برای تقسیم محتوا به بخش‌­ها استفاده کنید. از همکار یا دوستی بخواهید که پست را قبل از انتشار آن بازبینی کنند.
  • محتوای چندرسانه­‌ای محتوای چندرسانه‌­ای مرتبط می­‌تواند پست وبلاگ شما را به‌­یادماندنی و خواندنی کند. همچنین بخش‌بندی متن شما را چشم‌­نوازتر می­‌‌کند. سعی کنید حداقل به هر پست وبلاگ خود یک تصویر مرتبط اضافه کنید. ارائه­‌های اسلایدشیر[۷]، ویدئوها و اطلاعات‌نگاشت (اینفوگرافیک) نمونه­‌هایی از محتوای چندرسانه‌­ای هستند که خوب است پست شما از آن­‌ها برخوردار باشد.
  • پیوندها (لینک‌ها)- پیوندهای درون­‌متنی را به محتوای مرتبط با آن اضافه کنید تا به خوانندگان کمک شود به‌طور عمیق‌­تری منابع مورد علاقه خود را جستجو کنند. برای اینکه پیوند­‌ها مخاطبان بالقوه بیشتری برای محتوا تولید کنند، باید آن‌ها را به صفحات داخلی و صفحات هدف (صفحات فرود)[۸] بیشتری پیوند داد.
  •  دعوت به اقدام (CTA) [9] – هر پست وبلاگی که منتشر می­‌کنید باید شامل یک دعوت به اقدام باشد تا به بهبود تولید مخاطب بالقوه کمک کند.

تولید مخاطبان بالقوه  [۱۰] با وبلاگ­‌نویسی

وبلاگ‌نویسی تجاری، سکوی (پلتفرمِ) شگفت­‌آوری را برای جذب ترافیک ارگانیک [۱۱] و مشارکت مخاطب فراهم می‌کند. بااین‌حال، هدف اولیه وبلاگ تجاری شما باید هدایت بازدیدکنندگانِ وب‌­سایتتان به مرحلۀ بعدی در سفر خریدار [۱۲] باشد (به طور مثال، آن­‌ها را به مشترک یا مخاطب بالقوه بدل کند). برای دستیابی به این هدف، دعوت­ به اقدام‌­ها (CTAs)  را به پست­‌هایتان اضافه کنید و آن­‌ها را به پیوند به صفحات هدفی که دسترسی به مواد آموزشی کامل­‌تر و قابل‌دانلودی را فراهم می­‌آورند، مانند کتاب­‌های الکترونیک یا وبینارها، ترغیب کنید.

حتماً دعوت­ به اقدام­‌ها (CAT) را در ستون­‌های فرعیِ [۱۳] متن وبلاگ و نیز در هر پستی که انتشار می‌­شود اضافه کرده‌­اید. علاوه بر دعوت به اقدام تصویری یا دکمه­‌ای[۱۴]، می‌­توانید دعوت به اقدام‌­های متنی را نیز به بدنۀ محتوای وبلاگ خود اضافه کنید.

البته وبلاگ‌­نویسی تنها راه برای تولید مخاطبان بالقوه با محتوا نیست. در ادامه اَشکال محتوا برای تولید مخاطبان بالقوه را بررسی می‌­کنیم؛ چرا که هرقدر انواع محتوای شما تنوع بیشتری داشته باشد، افراد بیشتری را با آن تغذیه می­‌کنید.

دیگر انواع محتوا برای تولید مخاطب بالقوه

هرچندکه وبلاگ شروع خوبی است اما محتوای وبلاگ تنها نوع محتوا برای موفقیت در بازاریابی دیجیتال نیست. لازم است که از نمونه­‌های دیگری از محتوا، با شکل‌­های ماندگار­تر مثل کتاب‌­های الکترونیک، اوراق سفید[۱۶]، یا گزارش‌­های جستجو برای تولید مخاطب بالقوه استفاده کنید. همچنین تولید محتوای غیرمتنی مثل ویدئوهای راهنمای «چگونه؟»، وبینارها و الگوهای آماده (تمپلت)، و ابزار رایگان را نیز در نظر داشته باشید.

اینگونه محتوا مکالمات تجاری شما را غنی می­‌سازد. یک منبع صنعتی که پیاده­‌سازی آن مستلزم صرف زمان و کوشش است، موجب ایجاد نوعی از ارزش می­‌شود که بازدیدکنندگان در جستجوی آن هستند. این منبع ممکن است به شخص، دانشی را آموزش دهد یا دانش او را تقویت کند یا فقط او را سرگرم کند. در هر صورت قدرت ایجاد انگیزه برای معاوضۀ اطلاعات را دارد؛ منظور از معاوضۀ اطلاعات فرایندی است که در آن بازدیدکنندگان یک فرمِ جذب مخاطب بالقوه [۱۷] را برای دستیابی به منبع پر می­‌کنند.

پیشنهادهایی که ایجاد می­‌کنید نباید به طور تصادفی انتخاب شوند. بلکه راهبردهای دقیقی در پس این تصمیم­‌گیری باشد؛ این راهبردها در نتیجۀ بینشی کسب می‌­شود که از تحلیل­‌های بازاریابی خود به دست می‌­آورید. این بینش‌­ها شما را به انواعی از محتوا که قدرت جذب مخاطب هدف شما را دارد هدایت می­‌کند؛ مثلاً اگر اوراقِ سفید در مورد سیستم­‎های حرارتی، مخاطبان بالقوه و فروش بیشتری را نسبت به یک وبینار با همان موضوع فراهم می‌­کند، احتمالاً باید بیشتر بر محتوای متنی تمرکز کنید.

تا اینجا برای تدوین راهبرد بازاریابی دیجیتال، به دو قدم پرداختیم. در قسمت آیندۀ این مقاله، به سومین قدم راهبردی در مسیر بازاریابی دیجیتال می‌پردازیم.

در خط دید بیشتر در مورد بازریابی دیجیتال بخوانید:

مزایای اصلی بازاریابی دیجیتال

ضرورت راهبرد کانال دیجیتال

چرا بازیابی دیجیتال؟ (قسمت اول)

چرا بازاریابی دیجیتال؟ (قسمت سوم)

 

———————————————————————————————————————————————————

عبارت «محتوا پادشاه است» یا Content is king تکیه‌کلام بازاریاب‌های اینترنتی و متخصصان سئو است. این جمله اولین بار در ژانویۀ ۱۹۹۶ در عنوان مقالۀ بیل گیتس در وب‌سایت مایکروسافت منتشر شد.

[۱] discoverability

[۲] non-promotional posts

[۳] prospective

[۴] Google Analytics

[۵] Content Management System

[۶] HubSpot

[۷] Slideshare presentations

[۸] Landing page

[۹] Call-to-Action (CTA)

[۱۰] lead generation

[۱۱] organic Traffic

[۱۲] buyer’s journey

[۱۳] sidebar

[۱۴] image/button CTAs

[۱۵] editorial calendar

[۱۶] whitepapers

[۱۷] lead capture form

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا