دفتر مدیریت پروژهمدیریت تغییراتمطالب ویژه

پروژۀ شما تغییر خواهد کرد

فرض کنید که تیمتان را در روند پیاده‌سازی نیازمندی‌ها هدایت کرده‌اید. یک طوفان ذهنی و فکرکاوی دربارۀ کارکرد محصول داشته‌اید. چند گروه هستند که در نتایج تأثیرگذارند و آن را بررسی می‌کنند. چند تحلیل و بررسی اضافی انجام شده تا مشخص شود که کدام‌یک از نیازمندی‌ها در محدوده هستند. بحث‌های هوشمندانه‌ای نیز داشته‌اید. و درنهایت سند محدودۀ پروژه امضا و تأیید شده است.

پس تا اینجا دربارۀ همه‌چیز توافق شده و قرار نیست تغییری باشد. درست؟ خیر غلط! پروژۀ شما تغییر خواهد کرد. شاید می‌گویید چه فکر کردی؟! تو که در جلسات نبوده‌ای؛ تمام کاری را که برای توافق بر محدودۀ پروژه انجام شده ندیده‌ای. بله درست است اما پروژۀ شما بازهم تغییر خواهد کرد.

باید مطمئن شوید که هیچ تغییری به‌دلیل شرایط غیرمنتظره ایجاد نمی‌شود یا در فضای سیاسی یا در خود سازمان تغییرات صورت نمی‌گیرد یا حتی بهبودسازی‌های مفید غافلگیرتان نخواهد نکرد.

حتی با بهترین برنامه‌ریزی ممکن، اتفاق‌های تصادفی محتمل‌اند. یک شریکِ تجاریِ ثابتِ قبلی اکنون از کسب‌وکار شما خارج می‌شود و باعث می‌شود که مجبور به یافتن تأمین‌کنندگان جدیدی باشید. شاید یک نوع بخصوصی از مصالح یا مواد یا ابزار برای آزمون (تست) مناسب نباشد. یا شاید یک مقررات جدید بر صنعت شما اعمال می‌شود. ممکن است که محصول آن‌طور که طراحی شده کار نکند. در مرحلۀ آزمون (تست) ممکن است که یک خطا پیدا شود. گاهی رویدادهای غیرقابل‌پیش‌بینی تغییراتی را به‌بار می‌آورد.

با پیشروی پروژه اعضای تیم شما درک بهتری از کاری که قرار است اجرا شود پیدا می‌کنند. مشتریان شما نیز درک بهتری از نیازهای خود پیدا می‌کنند. ایده‌های جدید تکامل می‌یابند. نمی‌توانید به تمام طرف‌های قرارداد بگویید دست از فکر کردن بردارند و مانع راه‌های جدید ساخت محصول یا خدمات بهتر شوند. می‌خواهید که ایده‌های خوب ادامه بیابند. اگر تغییری در یک پروژه به‌اندازه باارزش باشد، باید با درخواست تغییر موافقت کرد و تغییر را اعمال کرد. پس پروژۀ شما تغییر می‌کند.

فرض کنید حامی مالی پروژه، که خوشحال و ثابت‌قدم بود، اعلام می‌کند که یک جایگاه شغلی را خارج از سازمان پذیرفته است. شاید جایگزینی او به‌نفع پروژۀ شما باشد؛ اما نتیجتاً موجب ایده‌های جدید دربارۀ اهداف پروژه و ماحصل کار تیم شما خواهد بود.

پس این جمله را آویزۀ گوشتان کنید: «پروژۀ من تغییر خواهد کرد.»

و هیچ اشکالی ندارد! تلاش فوق‌العادۀ شما برای تدوین نیازمندی‌ها و سند محدوده‌تان ارزشش را داشت. با وقت گذاشتن برای جمع‌آوری نیازمندی‌ها و توافق بر محدوده، خط مبنای مناسبی برای تغییراتِ پیشِ رو فراهم کرده‌اید. شما و تیمتان تغییر را تشخیص خواهید داد و گفت‌وگوهای هوشمندانه‌ای برای توضیح و تبیین تغییرات خواهید داشت.

بگذارید تغییرات بیایند و پذیرای آن‌ها باشید.

۱۰ راهنمایی برای مدیریت تغییرات  

مدیریت تغییر در چرخۀ حیات پروژه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا